08-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kavurmalı Açma Börek
Kavurmalı Açma Börek
Malzemeler :
* 5 su b un
* 1 p kuru maya
* 1 çay b sıvıyağ
* 1 çorba k tuz
* aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
* 2 soğan
* 250 gr kavurma
* kırmızı ve yeşil biber
* 1 çorba k salça
* 1 tutam maydanoz
* taze kekik
* sıvıyağ
* tuz,karabber
Üzeri için:
* 1 yumurta
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alın mayayı ekleyip karıştırın Ortasını açıp sıvıyağ ve biraz su ekleyerek karıştırın Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun
İç harcı için soğanı ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya alın Biraz kavrulduktan sonra üzerine doğranmış biberleri de ekleyerek kavurun Tuzunu, salçasını ve kekiğini ekleyerek pişirin
Bir süre dinlenmiş hamuru 2 ye ayırın Hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsinin altına 1 kat hamuru yayın İç harcı üzerine yayın 2 kat hamuru da merdane ile açıp üzerine yayın Çırpılmış yumurta sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|