08-26-2009
|
|
GöKKuŞaĞı
|
Din Nasihattır
İmâm-ı Rabbânî hazretleri Buyurdu ki: "Sünnete çok sıkı sarılmak lâzımdır "
Bu sözleriyle de Peygamber efendimize uymak istemişlerdi Çünkü, Peygamber efendimiz vefât edecekleri zaman böyle nasîhat eylemişlerdi Abbâd bin Sâriye'den, Tirmizî ve Ebû Dâvûd şöyle rivâyet eder:
"Resûlullah efendimiz bize vâz ediyordu Bu vâzdan kalbler ürperiyor Gözler yaşarıyordu
Dedik ki: "Yâ ResûlAllah! Bu sözleriniz vedâ vâzına benziyor, bize vasiyet ediniz " Resûlullah aleyhisselâm buyurdular ki:
"Size vasiyetim olsun: Allah'tan korkunuz, bir köle bile emr-i ilâhîyi bildirse dinleyiniz ve yapınız Yaşayanlarınız çok şeyler görecek O zaman benim ve Hulefâ-i râşidînin sünnetine gâyet sıkı sarılınız, onu elden kaçırmayınız Dinde bid'atten çok sakınınız Çünkü bütün bid'atler dalâlettir, sapıklıktır "
İmâm-ı Rabbânî hazretleri vasiyetine devamla şöyle buyurdu:
"Dînimizin sâhibi Resûlullah efendimiz, nasîhatlerin en incelerini bile; "Din nasîhattır" hadîs-i şerîfi gereğince ihmâl etmediler Dînimizin kıymetli kitaplarından, tam tâbi olmak yolunu öğreniniz ve bununla amel ediniz Benim techiz ve tekfîn işlerimde sünnete uyunuz "
Bundan evvel daha önce mübârek hanımına buyurmuştu ki:
"Eğer ben senden evvel, bu sıkıntılarla dolu dünyâdan âhirete gidersem, benim kefenimi, senin mehr parandan aldırırsın "
GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
|
|