Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Tarihte Bugün

Eski 08-26-2009   #168
yesimciwciw

Cevap : Tarihte Bugün

TARİHTE BUGÜN: 24 AĞUSTOS
24 Ağustos 1995'te Windows 95 işletim sistemi Microsoft tarafından dünyaya tanıtıldı

Windows 95, Microsoft'un ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un MS-DOS üzerinde yükselen dördüncü ana sürümüdür

Kod adı Şikagodur Microsoft tarafından 24 Ağustos 1995 tarihinde Rolling Stones'un Start Me Up adlı yeni bir şarkıyla katıldığı büyük bir gösteri eşliğinde dünyaya tanıtılmıştır Windows 95, Microsoft'un Windows ve DOS işletim sistemlerini tam olarak birleştirebildiği ilk işletim sistemi olma özelliğini taşır

Windows 95 gerçek anlamda büyük bir satış başarısı yakalamış ve Windows'un bilişim dünyasında bugün edindiği yere ulaşmasında büyük katkısı olmuştur Son kullanıcı için kullanımı zamanının en kolay kullanılan işletim sistemlerinden biri olmuştur

Tarihte bugün ne oldu?

* 79 - Vezüv yanardağı püskürdü; Pompeii, Herculaneum, ve Stabiae şehirleri vokanik küller altında kaldı
   * 1516 - Mercidabık Savaşı: I Selim'in ordusu Memlük ordusunu yendi
   * 1572 - Fransa'da katolikler, Kral IX Charles'ın emriyle, silahsız ve savunmasız protestanlara saldırarak onbinlercesini öldürdüler
   * 1891 - Thomas Edison, hareketli çekim yapan kameranın patentini aldı
   * 1919 - Şarki Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kuruldu
   * 1920 - Kurtuluş Savaşı sırasında 2 Milli Aşiret Ayaklanması çıktı
   * 1949 - Kuzey Atlantik Paktı Antlaşması (NATO) yürürlüğe girdi
   * 1960 - Vostok'ta (Antarktika) rekor sıcaklık: −88°C
   * 1991 - Mikhail Gorbachev, SSCB Komünist Parti başkanlığından istifa etti Aynı gün, Estonya, Letonya ve Ukrayna bağımsızlığını ilan etti SSCB'nin dağılma süreci başladı
   * 1995 - Windows 95 işletim sistemi Microsoft tarafından dünyaya tanıtıldı

Kimler geldi

* 1899 - Jorge Luis Borges, Arjantinli şair (ö 1986)
   * 1899 - Albert Claude, Belçikalı biyolog ve Nobel Tıp veya Fizyoloji Ödülü sahibi (ö 1983)
   * 1947 - Paulo Coelho, Brezilyalı yazar
   * 1970 - Tugay Kerimoğlu, Türk futbolcu
   * 1988 - Rupert Grint, İngiliz oyuncu

Kimler geçti

* 79 - Gaius Plinius Secundus, Romalı yazar, filozof (d 23)
   * 1832 - Nicolas Léonard Sadi Carnot, Fransız matematikçi (d 1796)
   * 1921 - Nikolay Gumilyov, Rus şair (d 1886)
   * 1943 - Simone Weil, Fransız yazar, filozof (d 1909)
   * 1990 - Sergei Dovlatov, Rus yazar (d 1941)

Alıntı Yaparak Cevapla