Yalnız Mesajı Göster

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Eski 08-25-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yalancı Ekmek Kadayıfı



Yalancı Ekmek Kadayıfı


MALZEMELER


Keki İçin:
· 3 yumurta
· 3 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun)
· 3 kahve fincaın un
· 1 pkt kabartma tozu
Karameli İçin:
· 2 su bardağı şeker
· 2 su bardağı sıcak su
Kreması İçin:
· 1 litre süt
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 2 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
· 1 poşet kremşanti (75 gr)
· 1 çay bardağı süt



YAPILIŞi:

1 Şeker ve unu mikserle en az 10 dakika iyice beyazlaşana kadar çırpın
2 Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın
3 Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin Soğutun
4 Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın (en küçük ocak gözünde yapılırsa daha iyi sonuç verir)
5 Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın Biraz sabır gerektiyor, olmadı diye pes etmeyin
6 Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün Soğumaya bırakın
7 Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın
8 Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün
9 Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün (krema soğuk olmassa şanti erir)
10 Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin ve buzdolabında iyice soğutup servis edin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla