08-25-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı
Malzemeler
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı ince irmik
1 çorba kaşığı nişasta
5 yumurta
1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr )
3 su bardağı şeker
2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı
1 /4 limon suyu

Hazırlanışı
1- Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur Koyulaşınca ateşten alınır
2- Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır
3- Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir
4- Tava sallanarak pembe renkte kızartılır Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır
5- Sonra şuruba atılıp karıştırılır 5 dakika sonra tabağa alınır
Afiyet Olsun        
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|