08-24-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Puf Böreği
Puf Böreği
Sabah kahvaltıları, beş çayı, akşam yemeği yani günün her saati için kolayca hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifi Yanında bir bardak soğuk ayran ya da çayla muhteşem bir lezzete dönüşecek
Puf Böreği

Malzemeler,
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için,
1 kase beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın
Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın
İçine yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında hamur eldene kadar yoğurun
Hamuru eşit iki parçaya ayırıp oklavayla incecik açın
Açtığınız hamurdan cam kaseyle yuvarlak parçalar çıkarın
Her bir parçanın içine 1 yemek kaşığı harç koyup ağzını sıkıca kapatın
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın
Fazla yağını alması için pişen börekleri havlu kağıda çıkarın
Sıcakken servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|