Konu
:
Pratik Bilgiler (....!?)
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
08-22-2009
#
4
b@ron
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
Iyi bir çay demlemek için üç sey gerekli: Su, çay ve çay takimi
Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karsi o denli hassas bir tepki gösterir
Stephan Reimertz, 'Çayin Kültür Tarihi' adli kitabinda dördüncü unsur olarak havayi da ekliyor
* Çay demliginin metal olmamasi ve deterjanla yikanmamasi gerekir
Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir
Gümüs bir çaydanlik kullaniyorsaniz bunun içinin porselen olmasina özen gösterin
* Çayi sicak ve nemli ortamlardan uzak tutun
Kavanozda saklayin ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin
* Çayi asla bekletilmis suyla demlemeyin
Aksine mineraller açisindan zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz
10 saniye gibi kisa bir zamanda kaynayan su ile çayinizi demleyin
* Kaynayip sogumus suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin
* Demligi önceden isitin, çünkü su dökülürken demlik öyle isi kaybeder ki, çayi çay yapan reaksiyon gerçeklesmez
* Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar
* Her çayin demleme süresi farkli olmakla birlikte ülkemizde kullanilan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul