Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)

Eski 08-22-2009   #4
b@ron
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)



Iyi bir çay demlemek için üç sey gerekli: Su, çay ve çay takimi Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karsi o denli hassas bir tepki gösterir Stephan Reimertz, 'Çayin Kültür Tarihi' adli kitabinda dördüncü unsur olarak havayi da ekliyor

* Çay demliginin metal olmamasi ve deterjanla yikanmamasi gerekir Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir Gümüs bir çaydanlik kullaniyorsaniz bunun içinin porselen olmasina özen gösterin

* Çayi sicak ve nemli ortamlardan uzak tutun Kavanozda saklayin ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin

* Çayi asla bekletilmis suyla demlemeyin Aksine mineraller açisindan zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz 10 saniye gibi kisa bir zamanda kaynayan su ile çayinizi demleyin

* Kaynayip sogumus suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin

* Demligi önceden isitin, çünkü su dökülürken demlik öyle isi kaybeder ki, çayi çay yapan reaksiyon gerçeklesmez

* Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar

* Her çayin demleme süresi farkli olmakla birlikte ülkemizde kullanilan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla