08-21-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bulgurlu Tavuk
Bulgurlu Tavuk
Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış
* 10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış
* 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış
* 3 diş sarımsak
* dörtte bir limon kabuğu rendesi
* 1 su bardağı bulgur
* yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
* yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 bardak donmuş veya konserve bezelye
* 1 limon, dilimlenmiş
Hazırlanması:
1 Yağı ve tavukları tavaya alın Her iki tarafını da iyice pişirin Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin 2-3 dakika pişirin
2 Tavukları tekrar tavaya alın Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın
3 Çekince bezelyeleri ekleyin Limon dilimleri eşliğinde servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|