08-20-2009
|
#3
|
b@ron
|
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
Tuz Miktarı :
Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir
Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz
Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur
Yemek Tuzluysa :
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin bir kac dakika kaynatin
Mumlar :
Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar
Et Yemekleri :
Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar
Sütünüz Kaymak Tutmasın :
Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz
Sütün Taşmasını Önlemek :
Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz
Çatal Biçak Temizlerken :
Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir Daha sonra iyice durulayin
Kristaller :
Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar
Kek Kalıbı :
Kek kalibina yagli kagit doseyin Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun Keki firindan cikardiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz
Soğan Sarımsak Kokusu :
Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun
Sigara Küllükleri :
Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur
Etiket İzi :
Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz
Cay Lekesi :
Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur Eskimis ise, içine limon suyu katilmiþ ilik suda islatilmiþ bir pamuk parçasiyla silinir Ilik su ile çalkalanir
Etleri yumuşatmak için :
Limon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser
Ekmeğin küflenmemesi için :
Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin
Yumurta kırarken :
Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin
Kek kalıbı :
Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin
Makarna pişirirken :
Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz
Yemek taşarsa :
Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir
Salata :
Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin Sofraya alirken sosunu ilave edin
Lavaboyu temizlerken :
Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler
Vazodaki çiçekler :
Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyunabir adet asprin atılır
|
|
|