Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)

Eski 08-20-2009   #3
b@ron
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)



Tuz Miktarı :
Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir
Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz
Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur

Yemek Tuzluysa :

Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyinbir kac dakika kaynatin

Mumlar :

Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar

Et Yemekleri :

Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar

Sütünüz Kaymak Tutmasın :

Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz

Sütün Taşmasını Önlemek :

Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz

Çatal Biçak Temizlerken :

Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsinizCamasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirirDaha sonra iyice durulayin

Kristaller :

Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar

Kek Kalıbı :

Kek kalibina yagli kagit doseyinKagidin uclari kek kalibindan yuksek olsunKeki firindan cikardiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz

Soğan Sarımsak Kokusu :

Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun

Sigara Küllükleri :

Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur

Etiket İzi :

Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz

Cay Lekesi :

Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur Eskimis ise, içine limon suyu katilmiþ ilik suda islatilmiþ bir pamuk parçasiyla silinir Ilik su ile çalkalanir

Etleri yumuşatmak için :

Limon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser

Ekmeğin küflenmemesi için :

Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin


Yumurta kırarken :

Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin

Kek kalıbı :

Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin

Makarna pişirirken :

Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz

Yemek taşarsa :

Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir

Salata :

Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin Sofraya alirken sosunu ilave edin

Lavaboyu temizlerken :

Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler

Vazodaki çiçekler :

Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyunabir adet asprin atılır

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla