Yalnız Mesajı Göster

Parça Etli Karnıyarık

Eski 08-20-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Parça Etli Karnıyarık



Parça Etli Karnıyarık


4 kişilik

Malzeme:

4 adet patlıcan
30 gr margarin
1/2 kg dana kuşbaşı
2 adet domates
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Kızartmak İçin :

Ayçiçek Yağı


Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın Soğanları soyup kıyın Tencerede margarini eritip kıyılmış soğanları kavurun Etleri ekleyip sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurun Domatesleri ekleyin Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip tatlandırın Kısık ateşte domatesler iyice sos haline gelene dek pişirmeye devam edin Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın Kızaran patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin Orta kısımlarını bir bıçakla yarıp içine etli karışımı doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin İsteğe göre kızarmış sivribiber ve dilimlenmiş domatesle süsleyin Sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla