Konu
:
Parça Etli Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Parça Etli Karnıyarık
08-20-2009
#
1
Şengül Şirin
Parça Etli Karnıyarık
Parça Etli Karnıyarık
4 kişilik
Malzeme:
4 adet patlıcan
30 gr margarin
1/2 kg dana kuşbaşı
2 adet domates
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak İçin :
Ayçiçek Yağı
Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın
Soğanları soyup kıyın
Tencerede margarini eritip kıyılmış soğanları kavurun
Etleri ekleyip sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurun
Domatesleri ekleyin
Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip tatlandırın
Kısık ateşte domatesler iyice sos haline gelene dek pişirmeye devam edin
Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Kızaran patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin
Orta kısımlarını bir bıçakla yarıp içine etli karışımı doldurun
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
İsteğe göre kızarmış sivribiber ve dilimlenmiş domatesle süsleyin
Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul