08-13-2009
|
|
TiFus
|
Cevap : Günün Hikayesi
05 07 2009
Dostluk hikayesi - Dostumsun ötesi yok Giderek kötüleşen ve yozlaşan, şu ölümlü dünyada her geçen gün daha da az bulunan bir şey olan gerçek dostluğu sunuyorsun etrafına… bu dostluğu görenler,kabul edenler bunun farkında Görüpte çekemeyenler ya da yüzündeki gülümsemeyi ve içtenliği kendi beyinlerine yerleştirilen ve sorgulamadan kabul etikleri ahlak norm’larına uyduramayan dar kafalarda bir kenara çekilip somurtkan yüzleriyle seyrederler Ya da fırsat bulurlarsa zarar vermeye çalışırlar
Önce yazar,sonra senaryo,oyun figuranlar perdeler ve kapanış bu böyle sürer gider kimi zavallıyı oynar,kimi güçlüyü,kimi alçağı oynar,kimi haini,kimi seveni,kimi sevileni,kimi de dostu  Ama bizim oyunumuz bitmiyor:figüranlar ölmüyor Azrail’i görmeden…
sadece ve sadece sahne değişiyor Hayata baktığımız,nefes aldığımız,var oluşumuzu sürdürdüğümüz mekanlar değişsede biz hep birlikteyiz aramızda kilometreler olsa da olmasa da… bizi birbirimize bağlayan anlamak,algılayabilmek ve en önemlisi de hissetmekti…
ölüme bir adım kala,ölümle burun buruna 
hayatta kafasını allak bullak eden o kadar çok şey vardı ki,hep düşünür,soruların cevaplarını arar ama bir türlü işin içinden çıkamazdı neyin doğru neyin yanlış olduğunu bile bilmiyordu bilinci yerinde değildi neydi onu bu kısa sürede yıkıma sürükleyen,neydi içinden atamadığı,neydi kaybettikleri  kimse bilmezdi bu soruların cevabını konuşmayı pek sevmez,hep kendinde yaşardı yaşananları ama bilirdim tek bir gerçek maviyi çok severdi mavi olmalıydı herşeyi,mavi gördümü içi gider,mavilikler içinde ölmek isterdi hatta odasının duvarlarını boyamıştı maviye,yatağı,halısı,herşey maviydi,dedim ya maviyi severdi,hemde çok severdi canı sıkkın oldu mu geçer odasına saatlerce çıkmaz,suskunluğuna gömülür ne yaptığı bilinmezdi etrafını üzerdi bu durumu birşeyler yapamamak,çaresiz olmak ama derdi benim sorunum kendimde  mavilikler içinde odasında tek başına ölmeliydi tek yaşamalıydı bu acıyı o gün geldiişte herkesi aradı,normal bir gün gibi güldüler ettiler canı yanıyordu,kafası allak bullaktı ondan istenilenleri yerine getirdi ve tam dedi bitti artık demişken odasında yalnızken,hersey hazırken bir el uzandı işte tam ölümün kokusunun odaya yayıldığı o anda dur dedi,gitme tuttu sahip çıktı bırakmadı düşersek beraber düşelim,ama beni büyük bir boşlukla yaşamaya mahkum etme dedii gidemedi işte maviliklerinde gidemedi maviliklerinde hayat buldu,tuttu ona uzatılan eli ilk defa korkmadı,gitmedi belki gitmeye zaten hazır diildi dost elıydi onu çekp hayata bağlayan içi acıdı o gün yaptıkları için,olanlardan ötürü dost öenmliydi onun için herşeyi gözü kapalı yapabilecek kadar dostu kurtardı onu,soğuk bedenine can verdi,hayat oldu o her şeyden vazgeçmişken
|
|
|