Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Arifler Sultanı

Eski 08-11-2009   #3
bonsoir

Cevap : Arifler Sultanı

Cennet ehli yer ,içer ama dışkısı olmazmış bunun dünyada örneği varmıdır ??

Beyazid: Evet vardır Anne rahmindeki cenin yer,içer ama dışkısı yoktur

Rahip: Cennette tuba ağacı vardırCennette hiçbir saray,hiçbir köşk yoktur ki ;bu ağacın dalına dokunmasınBunun dünyada örneği varmıdır??

Beyazid: Evet güneş sabah doğunca böyle değilmidir?

Rahip:Çok haklısınPeki şunu cevapla:
Bir ağaç vardır oniki daldır her dalda otuz yaprak ve her yaprakta beş çiçek vardırBunlardan ikisi güneşe ,üçü karanlığa bakarBu ağaç nedir?

Beyazid: Ağaç yılı temsil ederOniki dalı oniki ayı ,otuz yaprak otuz günü,beş çiçek beş vakit namazı temsil eder
Rahip:Doğru söyledin Peki şunu cevapla: Bana şu kimseden haber ver ki: Hacca gitmiş ,tavaf yapmış ve o makamlarda bulunmuşturOnun ne ruhu nede hac kendisine vacibtir

Beyazid::Nuh(as) Peygamberin gemisidir

Doğru söyledin peki gece gelince gündüz-gündüz gelince gece nereye gider

Beyazid: Bunun sun’i bir zaman meselesidirGüneşin doğup batması bunun ölçüsü oluyorGeri kalanını Allah(cc) bilir

Rahip :Çok doğru cevapladınız

Beyazid :”Sayın başrahip siz bana birçok soru sordunuz bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalıştımİzniniz olursa bende size bir soru sorabilirmiyim

Rahip:Tabii kii buyurun “der

Beyazid: Cennetin anahtarı nedir? Sekiz cennet kapısının üzerinde yazar Rahip sustu Diğer rahipler bozuldular ve “Ey büyüğümüz ,mağlupmu oluyorsun” diye çıkıştılar “Hayır mağlup olmak istemiyorum”deyince “Öyleyse neden cevap vermiyorsunuz?” “Şayet cevap verirsem benim cevabıma katılırmısınız” Hepsi birden “İncil hakkı için katılırız “diye söz verdiler

Rahip:O zaman dinleyin :Cevap veriyorumCennetin anahtarı ve kapılarının üzerinde yazan LAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜ’R RESULULLAH ‘tırBunun üzerine diğer rahipler hep bir ağızdan kelimei şehadet getirip Müslüman oldularBeyazid-i Bestami hazretleri de onların yanında bir müddet kalıp İslam’ ı öğretti ve bu sır da böylece çözüldü…

DostÇa KalıN

Alıntı Yaparak Cevapla