Yalnız Mesajı Göster

Arifler Sultanı

Eski 08-11-2009   #1
bonsoir
icon111

Arifler Sultanı

Beyazid-ı Bistami nefsini köreltmek için Rum diyarına doğru yöneldiGünlerce yol aldıktan sonra bir rahiple karşılaştıRahip terbiyeli bir adama benziyorduBeyazid-ı Bistami’nin elinden tutup evine götürdü ona bir oda verdiBeyazid-ı Bistami o odada ibadet yapıyorduKalbini her şeyden arındırıp Allah(cc) yöneldiRahip her gün ona yiyecek getiriyorduBu hal 1 ay devam ettiBeyazıd nefsine dönerek dedi ki:”Ey nefis! Seni kırmak istiyorum ,fakat sen uğursuzluğunla kırılmak istemiyorsun! Tam bu sırada rahip içeri girdi”İsmin nedir?” diye sorduO da:” Beyazıd “dedi Rahip:”Ne güzel adamsın! Keşke Mesih(as)kulu olsaydın!” dediBu söz Beyazıd a ağır geldi ve evi terk etmek isterken rahip seslendi:” Bizim burada 40 gününü tamamla öyle git 40 gün sonra bizim bayramımız var,onu görmenizi arzu ediyorumAynı zamanda değerli bir vaizimiz var senede 1 kez vaaz eder ,onu dinlemenizi isterim

Beyazıd bu teklifi kabul etti40 gün geldiğinde rahip içeri girdi :”Lütfen ayağa kalkınız bayram günü geldiBeyazıd ayağa kalktı ,fakat rahip ona dedi ki:” Sen bu kıyafet ve bu halde nasıl bin kadar rahibin arasına girebilirsinDoğrusu biraz endişeliyimElbiselerini çıkar ve şu üstlüğü giy ,beline şu zünnarı bağla, İncil i de boynuna as! Bu teklif ona çok ağır geldiFakat”Bir hikmet ve esrar ,İslam ın izzet ve şerefi gizlenmiştir;dediğini yapayım Ve rahiple birlikte bine yakın rahibin arasına katıldı

Rahiplerin en büyüğü ve saygıdeğeri olan zat geldi,yerine geçtiHerkes onun konuşmasını bekliyordu ,fakat o susuyordu “Ey büyüğümüz neden susuyorsunuz”dediler “ Nasıl konuşabilirim ki aranızda bir Muhammedi var Halk ve rahipler galeyana geldi”Söyleyin kim bu hemen parçalıyalım” “ Hayır o na dokunmayacağınıza söz verirseniz ancak açıklarım” Rahipler söz verdiler Başrahip başını kaldırdı ve “””Ey Muhammedi ayağa kalk ve kendini göster “””Beyazid-i Bestami ayağa kalktıBeyazid a sordu”Adın nedir “ Beyazid “dedi”Tahsilin varmı?” Rabbimin bana öğrettiği kadar biliyorum” “O zaman şu sorularıma cevap ver “

---İkincisi olmayan biri,
--Üçüncüsü olmayan ikiyi
-- Dördüncüsü olmayan üçü
---Beşincisi olmayan dördü
---Altıncısı olmayan beşi

---Yedincisi olmayan altıyı
---Sekizincisi olmayan yediyi
---Dokuzuncusu olmayan sekizi
----Onuncusu olmayan dokuzu

-----Onbirincisi olmayan onu
---Onikincisi olmayan onbiri
---Onüçünsüsü olmayan onikiyi bize söyle “der…

Beyazid Başrahibe :”Sorularına cevap veriyorum iyi dinleyiniz “der

Alıntı Yaparak Cevapla