Konu
:
Tepsi Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Tepsi Mantısı
08-10-2009
#
1
Şengül Şirin
Tepsi Mantısı
Tepsi Mantısı
malzemeler:
hamuru:
2 su bardağı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
ılık su
içi:
300g kıyma
3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin yoksa suyu çıkar)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
ayrıca:
tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su
hazırlanması:
1
hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın
üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin
bu arada içini hazırlayın
soğanı doğrayıp suyunu süzün
kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin
2
hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açın
açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin
karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirin
her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin
üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200C fırında pembemsi olana kadar kızartın
3
1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip içine 2 çay kaşığı tuz atın
bunu mantıların üzerine gezdirin
(hemen servis yapmayacaksanız üzerine alimünyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin)
1lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin
(bu su size fazla gelebilir ama mantılar çok su çekiyor
) tepsiyi 250C fırına koyun
su kaynama derecesine gelince fırını kapatın
sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul