08-02-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Balık Köftesi
Balık Köftesi
4 kişilik
Malzeme:
1 kutu Ton Balığı
2 adet patates
1 adet limon
2-3 dal maydanoz
2-3 dal Dere otu
Tuz
Karabiber
Tarifi
Ton balığının yağını süzün Haşlanmış patates, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ilave ederek mutfak robotunda püre haline getirin Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın Geniş bir kasede yeşillikler ile balıklı püreyi yoğurup yuvarlak ve yassı köfteler halinde şekillendirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25–30 dakika kadar pişirin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|