08-01-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bezelyeli Kroket
Bezelyeli Kroket
4 kişilik
Malzeme:
250 gram bezelye
2 adet soğan
1 kase Galeta unu
1 tablet Et Bulyon
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
30 ml krema
60 gram Un
2 adet yumurta
Karabiber
Kızartmak İçin :
Ayçiçek Yağı
Tarifi
Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Tencerede kavurduktan sonra bezelyeyi ekleyerek üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin Bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşladığınız bezelyeleri blender ile püre haline getirin Un, krema, toz et bulyon ve baharatı ilave edip tatlandırın Soğumaya bırakın Karışıma 2 çorba kaşığı galeta unu ekleyerek yoğurun Misket büyüklüğünde yuvarlayıp aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin Buzlukta 1 saat kadar bekletin Donmuş olan kroketleri sırasıyla çırpılmış yumurta ve kalan galeta ununa bulayarak, kızgın yağda kızartın Köfteleri servis tabağına alın Sıcak olarak servis yapın
__________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|