Konu
:
Saksı Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Saksı Kebabı
07-30-2009
#
1
Şengül Şirin
Saksı Kebabı
Saksı Kebabı
4 kişilik
Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
500 gr dana incik kuşbaşı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı Un
2 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
kırmızı biber
50 gr kaşar peyniri
Tarifi
Bostan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve saksı şeklinde iç kısmını oyun
15 dakika tuzlu suda beklettikten sonra patlıcanları kurulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın
Soğanı küp doğrayın
Kuşbaşı eti 2 çorba kaşığı margarin ilave ederek derin bir tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin
Soğanı ekleyip kavurun
Salçayı ve baharatlarını ilave ederek birkaç dakika karıştırın
Ayrı bir tavada yarım kaşık margarin ile unu kavurun ve pembeleştikten sonra süt ilave ederek beşamel kıvamında bir sos hazırlayın
Sosu sotelenmiş et ile karıştırın ve kızarmış patlıcanların içini doldurun
Üzerlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kapatın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin
Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul