Yalnız Mesajı Göster

Saksı Kebabı

Eski 07-30-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Saksı Kebabı



Saksı Kebabı
4 kişilik

Malzemeler





2 adet bostan patlıcan
500 gr dana incik kuşbaşı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı Un
2 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
kırmızı biber
50 gr kaşar peyniri



Tarifi


Bostan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve saksı şeklinde iç kısmını oyun 15 dakika tuzlu suda beklettikten sonra patlıcanları kurulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın Soğanı küp doğrayın Kuşbaşı eti 2 çorba kaşığı margarin ilave ederek derin bir tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin Soğanı ekleyip kavurun Salçayı ve baharatlarını ilave ederek birkaç dakika karıştırın Ayrı bir tavada yarım kaşık margarin ile unu kavurun ve pembeleştikten sonra süt ilave ederek beşamel kıvamında bir sos hazırlayın Sosu sotelenmiş et ile karıştırın ve kızarmış patlıcanların içini doldurun Üzerlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kapatın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin Sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla