07-29-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ciğer Tava
Ciğer Tava

4 kişilik
Malzeme
Ana Yemek :
1/2 su bardağı Un
1 adet koyun karaciğeri
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı Zeytinyağı
500 gram patates
250 gram kiraz domates
Tuz
Garnitür için :
2 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı sumak
kırmızı Biber (isteğe bağlı)
Tuz
Tarifi
Patatesleri soyun İri küpler (ceviz büyüklüğünde) halinde kesin, hemen kızartmayacaksanız kararmamaları için soğuk suda bekletin Patatesleri iyice kurulayıp kızgın yağda kızartın Koyun karaciğerinin zarlarını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın Bol suyla yıkadıktan sonra büyük delikli bir süzgeçte bekletin Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra mutfak tezgahının üzerine döktüğünüz una iyice bulayın
Ardından parçaları ikişer, üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın Birkaç dakika kadar kızardıktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan alın Çöp şişlere ciğer, patates, kiraz domates, ciğer ve patates olacak şekilde dizin Malzemeler bitene kadar çöp şişlere dizmeye devam edin Kırmızı soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayıp sumak ve tuzla tatlandırın ve istenirse doğranmış kırmızı biberi de ekleyin Ciğer şişleri soğanlı garnitür ile servis yapın
Veya çöp şiş kullanmadan servis tabağına kızarmış ciğerleri koyup üzerini hazırladığımız garnitürle süsleyerekte sunabiliriz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|