07-28-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mısır Yağlaşı
mısır yağlaşı
Mısır Yağlaşı
Malzemeler
2 su bardagi misir unu
Tereyag
su, tuz, peynir veya çökelek
Yapılışı
Normal bir tencerede su kaynatilis Bir miktar tuz ilave edilir Kaynayan
suya misir unu yavas yavas katilir
Topaklanmamasi için düzenli bir sekilde kivamina gelene kadar karistirilir
Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir
Kaselere bölünür
Ayri bir kapta tereyagi iyice kizdirilir Sonra kaselerin üzerine esit
miktarda gezdirilir
Sicak servis yapilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|