07-27-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mantarlı Biftek Sarma
Mantarlı Biftek Sarma
Malzemeler
4 Adet 160 gramlik Dana Biftek
200 gr
Mantar
1 Su Bardagi Et Suyu
2-3 Dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Aci
Hardal
8 Dilim
Pastirma
1 Havuç
1/2 demet Maydanoz
2 Yesil Sogan
1 Çorba Kasigi
Domates Salçasi
1 5 Çorba Kasigi Margarin
1/2 Su Bardagi Su
1 Defne Yapragi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Çorba Kasigi Un
5-6 Arpacik Sogani
Tuz,
Karabiber
Yapilis Tarifi
Mantarlari ince ince dograyip kaynamis et suyunda yarim saat bekletin Biftek dilimlerini düz zemine yayin Sarimsaklari ezip hardala karistirin ve etlerin üzerine sürün Pastirma dilimlerini ekleyin
Havuç, maydanoz ve yesil soganlari dograyip margarinde kavurun Domates salçasini ekleyip karistirin Yarim su bardagi su ve defne yapragini ilave edin Et suyunda beklettiginiz mantarlari suyuyla birlikte tencereye ekleyip pisirin Sonra defneyi çikarin Mantarli karisimin bir kismini ayirip kalanini bifteklerin üzerine paylastirin
Biftekleri rulo seklinde sarip mutfak ipiyle baglayin Üzerine tuz ve karabiber serpin
Hazirladiginiz biftek rulolarini una bulayip kizgin yagda kizartin Düz bir tepsiye alin ve önceden 170 dereceye ayarlanmis frinda 50 dakika pisirin Kalan mantarli karisima arpacik soganlari ilave edip 10 dakika kadar pisirin Biftek rulolari servis tabagina alip sos esliginde sicak olarak servis yapin
Afiyet Olsun           
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|