07-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Havuçlu Ezme
Havuçlu Ezme
Malzemeler
4-5 orta boy havuç
1-2 iri diş sarımsak
Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir (yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|