07-18-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Malzemeler
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ
Üzerine
Bir miktar taze soğan
Salçalı sos

Tarifi
Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın Tavukların içine bu harcı doldurun Rulo biçiminde sarın
Önce una, sonra yumurtaya bulayın Sıvı yağı kızdırın Tavuk sarmaları içine atıp, çevirerek kızartın
Kızaran sarmaları servis tabağına alın
İstenirse üzerini ince doğranmış taze soğan dilimleri ve salçalı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz
Not: Tavuk sarmalarının açılmaması için kürdanla tutturun Kızarttıktan sonra kürdanları çıkarabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|