07-10-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Karaorman Pastası
Karaorman Pastası
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı sıvıyağ
1+1/2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) toz kakao
vişneli krema:
1+1/2 su bardağı (çekirdekleri ayrılmış)
1 su bardağı vişne suyu (tercihen ayıklanmış vişnelerden çıkan gerçek su)
3-4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
yarım limon suyu
Üzerine:
2 paket kremşanti
1+1/2 su bardağı süt
Süslemek için
Vişne taneleri
Çikolata parçaları
Yapılışı:
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın
Sıvıyağı ekleyip çırpın
Unu, kakaoyu, kabartma tozunu birlikte yumurtalı karışımın üstüne eleyin ve düşük hızda karıştırın
Yağlanmış unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza yayıp 165C derecede kabarıp kızarana kadar pişirin
Vişneli krema malzemelerini ufak bir tencereye alıp karıştırın ve kısık ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirin
Limon suyunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın (Eğer kıvamı hala çok akıcı ise biraz daha nişasta ekleyip tekrar pişirebilirsiniz
Kekinizi ikiye ayirip süt veya vişne reçelli su ile ıslatın İlk kata önce vişneli krema sonra kremşanti sürüp ikinci katı koyun
Yanları ve üst kenarları kremşanti ile süsleyip ortayı vişneli krema ile doldurun
Kremşanti ile kenarlara rozet yapıp vişne yerleştirin Çikolata parçaları ile süsleyip soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet Olsun     
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|