07-08-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sebzeli Biftek
Sebzeli Biftek
Özel misafirlerinize özel bir ana yemek: sebzeli biftek Havuç, bezelye, patates ve dana bifteğin birleştiği doyurucu ve besleyici bir lezzet

Malzemeler,
1 kg dana biftek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
5 adet taze patates
2 adet havuç
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı,
Patates, bezelye ve havucu ayrı ayrı tencelerde haşlayın
Yavyan bir tencereye zeytinyağını alıp, kızdırın
Biftekleri tencerenin dibine yerleştirin
Maşayla çevirerek bifteklerin her iki tarafını pişirin
Pişen etleri tencerenin kenarına çekip, kalan etleri aynı şekilde pişirin
Soğanın kabuklarını soyup bütün halde etlerin içine ekleyin
Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin
Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin
Pişen etleri fırın tepsisine dizin
Salçayı 1 su bardağı sıcak suyun içinde eritin
İçine karabiber ve tuzunu ekleyin
Salçalı karışımı etlerin üzerinde gezdirin
Haşlanmış sebzeleri tepsiye yayın
Tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kaplayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|