Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Kayıt Ücreti İle Yıllık Aidat Ve Munzam Aidatın Tespiti Ve Ödenmesi Hakkında Yönetmelik

Eski 07-06-2009   #5
Şengül Şirin

Cevap : Kayıt Ücreti İle Yıllık Aidat Ve Munzam Aidatın Tespiti Ve Ödenmesi Hakkında Yönetmelik

Birden fazla iş ile fiilen iştigal eden üyenin, esas iştigal konusu dikkate alınır
c) Yıllık Ciro;
Üyeler talep halinde yıllık cirolarını bildirmekle yükümlüdürler
d) Yapılacak istihbarat sonucunda elde edilecek malumat;
Yukarıda sayılan esaslara göre derecelerin tespit edilememesi halinde, yapılacak inceleme sonucunda elde edilecek; firma veya şirketin yapısı, işyerinin mevkii, kirası, çalıştırılan personel sayısı, demirbaşları ile makine ve sair tesislerin mevcudu gibi bilgiler üyenin derecesinin tespitinde dikkate alınır
Değişikliklerin Bildirilmesi ve Üyelerin Durumlarının Takibi
Madde 13 Oda ve borsalara kayıt zorunluluğu bulunanlar, durumlarında meydana gelen ve Türk Ticaret Kanununa göre tescil ve ilânı gereken her türlü değişikliği, gerçekleşmesinden itibaren bir ay içinde, kayıtlı oldukları oda veya borsalara bildirmek zorundadır
Oda ve borsalar üyelerinin durumlarını sürekli olarak takip eder ve araştırır Üyelerin durumlarının takibi ve araştırılması her halükarda her yılın ocak ayı içinde yapılır Bu hükmün gereğinin yerine getirilmesinden yönetim kurulu sorumludur

Derece Değişikliği

Madde 14
Oda ve borsalara kayıtlı üyelerin durumlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle, gerekiyorsa yönetim kurulu kararıyla derece değişikliğine gidilebilir
Derece değişikliğinde aşağıdaki esaslar göz önünde bulundurulur:
a) Üyenin sermayesinin, özvarlığının ve cirosunun arttığı veya eksildiği,
b) İş yapmaz veya yapamaz halinin ortadan kalktığı veya devam ettiği,
c) Munzam aidatının yükseldiği veya eksildiği,
d) Fabrika kapasitesinin arttığı veya düştüğü,
e) Yeni iştigal nevileri edindiği veya iştigal nevilerinin azaldığı,
f) Eskisine oranla daha fazla personel çalıştırdığı ve işyerinin daha büyütüldüğü veya işçi sayısının azaltıldığı ve işyeri kapasitesinin küçültüldüğü

Derece değişikliğine ilişkin yönetim kurulu kararında değişikliğin gerekçesine açıkça yer verilir
Derecesi değiştirilen üyeye, yeni derecesi ve bu derece karşılığında ödeyeceği yıllık aidat miktarı bu Yönetmelikte belirtilen usullere göre zamanında tebliğ olunur

Derece değişikliği, değişikliğe ilişkin yönetim kurulu kararını takip eden yılın başından itibaren uygulanır

İtiraz

Madde 15
Oda ve borsa üyeleri;