07-06-2009
|
#11
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
değiştirilmiştir
“3 5 Davet tarihinden sonra çalışma saatlerinin değişmesi halinde de ihale davet mektubunda belirtilen saatte yapılır ”
MADDE 22- Aynı Yönetmeliğin (4) nolu ekinde yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 24 1 maddesi ile (22) numaralı dipnotu aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
“24 1 Tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren                  (rakam ve yazıyla)                     22 takvim günüdür ”
“22 İdare; teklif geçerlilik süresinin, ihale tarihinden itibaren kaç takvim günü olduğunu belirleyerek rakam ve yazı ile madde metnine yazacaktır”
MADDE 23- Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 26 3 maddesi ile (23) numaralı dipnotu aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
“26 3 23………………………………”
“23 (1) İhale tarihinin doküman hazırlanırken belli olduğu durumda; madde metni aşağıdaki şekilde düzenlenecek ve idare, 4734 sayılı Kanunun 35 inci maddesini esas alarak, teklif geçerlilik süresinin bitim tarihine 30 gün ekleyerek bulduğu tarihi madde metninde belirtecektir:
“26 3 Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir Bu tarih, …/…/… tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir ”
(2) İhale tarihinin doküman hazırlanırken belli olmadığı durumda, madde metni aşağıdaki şekilde düzenlenecektir:
“26 3 Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir Bu tarih, teklif geçerlilik süresinin bitiminden itibaren otuz günden az olmamak üzere isteklilerce belirlenir ””
MADDE 24- Aynı Yönetmeliğin (4) nolu ekinde yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 31 5 maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
“31 5 Bu aşamada, tekliflerin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığı ile birim fiyat teklif cetvellerinde aritmetik hata bulunup bulunmadığı incelenir Uygun olmadığı belirlenen teklifler ile birim fiyat teklif cetvellerinde aritmetik hata bulunan teklifler değerlendirme dışı bırakılır ”
MADDE 25- Aynı Yönetmeliğin (4) nolu ekinde yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 45 inci maddesinin başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye 45 1 maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir
“Madde 45 - İhale konusu işte çalıştırılacak teknik personel ve iş yerinde bulundurulması gereken makine, teçhizat ve diğer ekipman”
“45 2 İhale konusu işin yürütülmesi için iş yerinde bulundurulması gereken makine, teçhizat ve diğer ekipmana ilişkin bilgiler sözleşme tasarısında yer almaktadır ”
MADDE 26- Aynı Yönetmeliğin (5) nolu ekinde yer alan, 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b), (c) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü ile İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7 1 maddesinin (h) ve (ı) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
“h) Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge ”
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|