07-04-2009
|
|
Cloud
|
Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!
HAYIRLI SEVGİ
3318 - Hz Ebu Zerr (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için bugzetmektir "
Ebu Davud, Sunnet 3, (4599)
İMAN VE İSLAM
6 - Muaz Ibnu Cebel el-Ensari (radiyallahu anh) hazretleri anlatıyor Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kimin (hayatta söylediği) en son sözü La ilahe illallah olursa cennete gider"
(Ebu Davud, Cenaiz 20, (3116) )
2 - Ebu Sa'id Ibnu Malik Ibni Sinan el-Hudri (radiyallahu anh) hazretleri demiştir ki: "Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) Şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır " (Tirmizi )
31 - Ebu Umame (radiyallahu anh), Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in söyle dediğini rivayet ediyor: "Kim Allah için sever, Allah için bugzeder, Allah için verir, Allah için vermezse imanı kemale erdirmiştir"
Ebu Davud, Sunnet 16, (4681)
9 - Ebu Hureyre (radiyallahu anh) hazretleri anlatıyor: "Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'e "Ey Allah’ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum Bana: "Hadis'e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra su cevabi verdi: "Kıyamet günü benim şefaatime en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek 'La ilahe illallah' diyen kimsedir"
(Buhari, Ilm 34, Rikak 50 )
7 - Ebu Zerr (Cundeb Ibnu Cunade el-Gifari) (radiyallahu anh) hazretleri anlatiyor:Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Bana Cebrail aleyhisselam gelerek "Ümmetinden kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (sirk koşmadan) ölürse cennete girer" müjdesini verdi" dedi Ben (hayretle) "zina ve hırsızlık yapsa da mı?" diye sordum "Hırsızlık da etse, zina da yapsa" cevabini verdi Ben tekrar: "Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!" dedim "Evet, dedi, hırsızlık da etse, zina da yapsa!"
Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) dördüncü keresinde ilave etti: "Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir"
(Buhari, Tevhid 33; Muslim, Iman 153, (94); Tirmizi, Iman )
|
|
|