07-04-2009
|
|
Cloud
|
Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!
976 - Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'in söyle söylediğini işittim:
"İki göz vardır, onlara ateş değemez: Allah için ağlayan göz ile, Allah yolunda uyanık sabahlayan göz "
(Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 7, (1632)
KİFL KISSASI
4961 - İbnu Ömer radiyallahu anhuma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Sizden önce yasayanlar arasında Kil adında biri vardı Bildiğinden hiç şaşmazdı İhtiyaç içinde olduğunu bildiği bir kadına gelerek, altmış dinar verdi Kadından kam almak üzere teşebbüse geçince kadın, titredi ve ağladı "Niye ağlıyorsun?" diye sorunca, kadın:
"Bu benim hiç yapmadığım (haram) bir amel Bu günaha beni razı eden de fakrımdır!" dedi Adam da:
"Yani sen simdi Allah korkusuyla mi ağlıyorsun? Öyleyse, Allah'tan korkmaya ben senden daha layıkım! Haydi git, verdiğim para da senin olsun Vallahi ben bundan böyle Allah'a hiç asi olmayacağım!" dedi Adam o gece oldu Sabah, kapısında su yazılı idi:
"Alan Kifl'i affeti etti!"
Halk bu duruma sasırdı kaldı Allah o devrin peygamberine Kifl'in durumunu vahyen bildirinceye kadar şaşkınlık devam etti "
Tirmizi, Kiyamet 49, (2498)
670 - Abu Saik (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam): "Müminin ferasetinden kaçının çünkü o Allahu Teala'nın nuruyla bakar" buyurup sonra su ayeti okudular: "Elbette bunda fikr u firaseti olanlar için ibretler vardır" (Hicr, 75)
Tirmizi, Tefsir, Hicr, (3125)
2090 - Hz Aişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Bir kadın, perde gerisinden Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a eliyle bir mektup uzattı Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) elini derhal geri çekip:
"Ne bileyim, bu el kadın eli midir, erkek eli midir?" buyurdu Kadıncağız:
"Kadın elidir!" deyince Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
"Sen kadın olsaydın, tırnaklarının rengini değiştirirdin" buyurdu Bununla kına yakmayı kastetmişti "
Ebü Dâvud, Tereccül 4, (4166); Nesâi, Zinet 18, (8,142)
|
|
|