Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!

Eski 07-04-2009   #60
Cloud

Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!

88 - Târık İbnu Şihâb anlatıyor: "Bayram hutbesini okuma işini namazdan öne alanın ilki Mervan'dır O, bu işe tevessül edince cemaatten birisi ayağa kalkarak: "Yanlış iş yapıyorsun, namazın hutbeden önce kılınması gerekir" dedi Mervan: "Artık o usül terkedildi" diyerek devam etmek istedi Ebu Saîdu'l-Hudrî ortaya atılarak: "Bu adam, üzerine düşen vazifesini yaptı Zira ben Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in şöyle söylediğini işittim: "Sizden kim (sünnetimize uymayan) bir münker görürse (seyirci kalmayıp) onu eliyle düzeltsin Buna gücü yetmezse lisanıyla düzeltsin Buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin Bu kadarı imanın en zayıf mertebesidir"
Melâhim 17, (4340); Müslim, İman 78 (49); Ebu Dâvud; Salâtu'l-İydeyn 248 (1140); Tirmizî, Fiten 11 (2173); Nesâî, 17 (8, 111); İbnu Mâce, Fiten 20, (4013);

92 - Huzeyfe (radiyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:
"Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a kasem olsun, ya ma'rufu emreder ve münkerden de yasaklarsınız veya Allah’ın katından umumi bir bela göndermesi yakındır O zaman yalvar yakar olursunuz da duanız kabul edilmez"
Tirmizi, Fiten 9, (2170)

978 - Ebu Said (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir gün söyle dedi:
"Kim Rabb olarak Allah'tan, din olarak İslam’dan, peygamber olarak Muhammed'den razı ise ona cennet vacib olmuştur" Bu söz hayretime gitti ve:
"- Ey Allah’ın Resulü, bir kere daha tekrar eder misiniz?" dedim Aynen tekrar etti ve arkadan da şunu söyledi
" Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir Bu derecelerden ikisi arasındaki uzaklık sema ile arz arasındaki mesafe gibidir " Ben:
"- Öyleyse bu nedir`?" dedim Su cevabi verdi:
" Allah yolunda cihada, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad!"
Muslim, Imaret 116, (1884); Nesai, Cihad 18, (6,19-20)