07-04-2009
|
|
Cloud
|
Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!
88 - Târık İbnu Şihâb anlatıyor: "Bayram hutbesini okuma işini namazdan öne alanın ilki Mervan'dır O, bu işe tevessül edince cemaatten birisi ayağa kalkarak: "Yanlış iş yapıyorsun, namazın hutbeden önce kılınması gerekir" dedi Mervan: "Artık o usül terkedildi" diyerek devam etmek istedi Ebu Saîdu'l-Hudrî ortaya atılarak: "Bu adam, üzerine düşen vazifesini yaptı Zira ben Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in şöyle söylediğini işittim: "Sizden kim (sünnetimize uymayan) bir münker görürse (seyirci kalmayıp) onu eliyle düzeltsin Buna gücü yetmezse lisanıyla düzeltsin Buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin Bu kadarı imanın en zayıf mertebesidir "
Melâhim 17, (4340); Müslim, İman 78 (49); Ebu Dâvud; Salâtu'l-İydeyn 248 (1140); Tirmizî, Fiten 11 (2173); Nesâî, 17 (8, 111); İbnu Mâce, Fiten 20, (4013);
92 - Huzeyfe (radiyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:
"Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a kasem olsun, ya ma'rufu emreder ve münkerden de yasaklarsınız veya Allah’ın katından umumi bir bela göndermesi yakındır O zaman yalvar yakar olursunuz da duanız kabul edilmez "
Tirmizi, Fiten 9, (2170)
978 - Ebu Said (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir gün söyle dedi:
"Kim Rabb olarak Allah'tan, din olarak İslam’dan, peygamber olarak Muhammed'den razı ise ona cennet vacib olmuştur " Bu söz hayretime gitti ve:
"- Ey Allah’ın Resulü, bir kere daha tekrar eder misiniz?" dedim Aynen tekrar etti ve arkadan da şunu söyledi
" Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir Bu derecelerden ikisi arasındaki uzaklık sema ile arz arasındaki mesafe gibidir " Ben:
"- Öyleyse bu nedir`?" dedim Su cevabi verdi:
" Allah yolunda cihada, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad!"
Muslim, Imaret 116, (1884); Nesai, Cihad 18, (6,19-20)
|
|
|