Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!

Eski 07-04-2009   #56
Cloud

Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!

1639 - Ka'b Ibnu Malik (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resululullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir"
Tirmizi, Zuhd, 43, (2377)
Manası sudur: Kişinin mal ve şeref için gösterdiği hırs veya bu iki şeye olan sevgisi dine fesada ve zarar getirir, tıpkı aç iki kurdun hiçbir engelleme olmadan sürüye salındığı zaman hasıl edecekleri zarar gibi

5033 - Ebu Berse radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kıyamet günü, dört şeyden sual edilmedikçe, kulun ayakları (Rabbinin huzurundan) ayrılamaz:
-Ömrünü nerede harcadığından,
-Ne amelde bulunduğundan,
-Malını nerede kazandığından ve nereye harcadığından,
-Vücudunu nerede çürüttüğünden"
Tirmizi, Kıyamet 1, (2419)

5034 - Ebu Sa'id ve Ebu Hureyre radiyallahu anhuma anlatıyorlar:
"Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u ilahiye) getirilir Allah Teala Hazretleri:
"Ben sana kulak, göz, mal ve evlat vermedim mi? Sana hayvanları ve ekimi musahhar kılmadım mi? Seni bunlara baş olmak, onlardan istifade etmek üzere serbest bırakmadım mi? Acaba, benimle bugünkü Şu karsılaşmanı hiç düşündün mü?" diye soracak Kul da: "Hayır" diyecek Allah Teali Hazretleri: "Öyleyse bu gün ben de seni unutacağım, tıpkı senin (dünyada) beni unuttuğun gibi!" buyuracak"
Tirmizi, Kiyamet 7, (2430)

5465 - Yine Hz Enes radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Ölüyü, (mezara kadar) üç şey takip eder: Ailesi, malı ve ameli Bunlardan ikisi geri döner, biri baki kalır: Ailesi ve malı geri döner, ameli kendisiyle baki kalır"
Buharı, Rikak 42; Muslim, Zuhd 5, (2960); Tirmizi, Zuhd 46, (2380)

İbnu Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) omuzumdan tuttu ve: "Sen dünyada bir garib veya bir yolcu gibi ol" buyurdu

4219 - Hz Cabir radiyallahu anh anlatıyor: "Uhud günü bir adam Resulullah aleyhissalatu vesselam'a sordu:
"Öldürülecek olsam, nereye gideceğim Ey Allah’ın Resulü?"
"Cennete!" cevabini alınca elindeki hurmaları fırlatıp attı (Kafirlerin içine dalıp) öldürülünceye kadar savaştı"
Buhari, Megazi 17; Muslim, imaret 143, (1899); Nesai, Cihad 31, (6, 33)