07-04-2009
|
|
Cloud
|
Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: " Benim misâlimle sizin misâliniz, şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış Ateş etrafı aydınlatınca, kelebekler ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar Adamcağız onları kurtarmaya çalışır Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar Ben ateşe düşmemeniz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe ateşe koşuyorsunuz"
Buhârî, Rikâk 26, Enbiya 40; Müslim, Fezâil 17, (2284); Tirmizî, Emsâl 7, (2877)
1945 - İbnu Mes'ud (radiyalllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'in yanına girmiştir Onu bir hasır örgünün üzerinde uyumuş buldum Hasır, (vücudunun açık olan) yan taraflarında izler bırakmıştı
"Ey Allah’ın Resulü dedim, sana bir yaygı temin etsek de hasırın üstüne sersek, onun sertliğine karsı sizi korusa!"
"Ben kim, dünya kim Dünya ile benim misalim, bir ağacın altında gölgelenip sonra terk edip giden yolcunun misali gibidir "
Tirmizi, Zuhd 44, (2378)
1942 - Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Dünya mel'undur, içindekiler de mel'undur, ancak zikrullah ve zikrullah'a yardımcı olanlarla alim veya muteallim hariç "
Tirnizi, Zuhd 14, (2323); Ibnu Mace, Zuhd 3, (4112)
5337 - Hz Huzeyfe radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Hamr (sarhoş edici içki), günahın her çeşidinin kaynağıdır Kadın, şeytanın oltasıdır, dünya sevgisi her çeşit hatanın başıdır "
1941 - Yine Ebü Said (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatü vesselâm) buyurdular ki: ‘Dünya tatlı ve hoştur AIIah sizi ona vâris kılacak ve nasıl hareket edeceğinize bakacaktır Öyleyse dünyadan sakının, kadından da sakının! Zira Beni İsrail'in iIk fitnesi kadın yüzünden çıkmıştır "
Müslim, Zikr 99, (2742); Tirmizi, Fiten 26, (2192); İbnu Mâce, Fiten 19, (4000)
7209 - Sehl Ibnu Sa'd radiyallahu anh anlatıyor: "Biz (hacc sırasında) Zulhuleyfe'de Resulullah aleyhissalatu vesselam ile beraberdik O, birden şişkinlikten ayağı havaya kalkmış bir davar ölüsüyle karsılaştı Bunun üzerine:
"Şu laşenin, sahibine ne kadar değersiz olduğunu görüyor musunuz? Nefsimi elinde tutan Zat-i Zulcelal'e yemin olsun, şu dünya, Allah yanında, bunun sahibi yanındaki değersizliğinden daha değersizdir Eğer dünyanın Allah katında sivrisineğin kanadı kadar değeri olsaydı, kafire ondan ebediyen tek damla su içirmezdi" buyurdular "
|
|
|