07-04-2009
|
|
Cloud
|
Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!
Dünya
2189 - Hz Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam)'ın Adbâ adında bir devesi vardır Bu bütün yarışları kazanırdı Bir gün binek devesi üzerinde bir bedevi geldi ve yarışta Adbâ'yı geçti Bu durum Ashâb'ın ağrına gitti Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm), üzüntülerini yüzlerinden okuyunca şu açıklamayı yaptı:
"Yeryüzünde, yükselttiği herşeyi arkadan alçaltmak Allah üzerine bir haktır "
Buhârî, Cihâd 59, Rikâk 38; Ebü Dâvud, Edeb 9, (4802); Nesâî, Hayl 14, (6, 227)
5817 - Hz Enes radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a soruldu: "Mü'minlerden hangisi efdal (enfaziletli)dir?"
"Ahlakça en güzelleridir!" cevabını verdi Tekrar soruldu:
"Pekiyi, mu'minlerden hangisi en akıllıdır?"
"Ölümü en çok zikreden ve kendilerine gelmezden önce onun için en iyi hazırlığı yapanlardır İste akıllılar bunlardır "
5335 - Seddad Ibnu Evs radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Akıllı kimse, nefsini muhasebe eden ve ölümden sonrası için çalışandır Aciz de, nefsini hevesinin peşine takan ve Allah'tan temennide bulunan kimsedir "
Tirmizi, Kiyamet 26, (2461)
1947 - Katade Ibnu Nu'man (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi "
Tirmizi, Tibb 1, (2037)
4487 - Rezin şunu ilave etmiştir: "Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenler içindir Bir adamın ateşe atılması için emir verilir Giderken, (dünyada) susadığı zaman su vermiş olduğu adama rastlar, onu tanır ve ona:
"Benim için şefaat etmeyecek misin?" der Adam:
"Sen de kimsin?" diye sorunca:
"Ben sana falan falan gün su içirmedim mi?" der Öbürü bunu tanır ve (Allah nezdinde) onun lehinde şefaatte bulunur Adam da böylece geri çevrilir ve cennete gider "
Tirmizi, Kıyamet 11, (2437)
1653 - Ebu Zerr (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ben sizin görmediğinizi görür, işitmediğinizi işitirim Nitekim sema uğuldadı, uğuldamak da ona hak oldu Semada dört parmak sığacak kadar boş bir yer yoktur, her tarafta Allah'a secde için alnını koymuş bir melek vardır Allah'a yemin olsun, benim bildiğimi siz bilse idiniz az güler, çok ağlardınız, yataklarda kadınlarla telezzüz etmezdiniz, yollara, çöllere dökülür, (belanızı defetmesi için) Allah'a yalvar yakar olurdunuz "
Ebu Zerr (radıyallâhu anh) ilâve etti:"Keşke sökülen bir ağaç olsaydım " Tirmizî, Zühd 9, (2313); İbnu Mâce, Zühd 19, (4190)
|
|
|