Konu
:
Beşamel Soslu Tavuklu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Tavuklu Börek
07-03-2009
#
1
Şengül Şirin
Beşamel Soslu Tavuklu Börek
Beşamel Soslu Tavuklu Börek
malzemeler:
3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
tuz
karabiber
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yufka
su
zeytinyağı
hazırlanması:
1
tavuk etlerini haşlayın
haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın
2
beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin
unu ekleyip birkaç dakika kavurun
sütü azar azar ekleyin
biraz tuz ekleyin
çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin
arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın
ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın
3
yufkalardan birini serin
üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün
diğer yufkayı bunun üzerine koyun
üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün
her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun
geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın
böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün
aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın
(eğer böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun
)
4
2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun
böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın
börekleri yağlanmış tepsiye dizin
5
önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul