07-03-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Kıymalı Makarna
Malzemeler
Kıymalı Makarna için
* 1/2 paket çubuk makarna
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 250 gram kıyma
* 2 çorba kaşığı domates salçası
Beşamel Sos için
* 1,5 su bardağı süt
* 50 gram margarin
* 2 yemek kaşığı un
Dışı için
* 2 adet yufka
* 2 adet yumurta
* 1 bardak süt
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
1 Makarna biraz sıvı yağ ile beraber haşlanır
2 Tereyağ, sıvıyağ beraber kızdırılır
3 Soğan kavrulduktan sonra kıyma ve salça ilave edilir
4 Haşlanan makarnalarla karıştırılır
5 Un yağ ile kavrulur
6 Süt yavaş yavaş karışıma eklenir
7 Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
8 Yumurta, süt ve yağ çırpılır
9 Yufka tepsiye serilir
10 Karışım ile ıslatılır
11 2 yufka da üzerine serilir
12 Makarna ve beşamel sos dökülüp düzgünce yayılır
13 Tepsiden sarkan kenarlar makarnanın üzerie doğru kapatılır
14 Kalan sütlü karışım üzerine dökülüp 15 dakika bekletilir
15 Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|