Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Lezzet Durakları

Eski 06-30-2009   #8
GöKKuŞaĞı
Varsayılan

Cevap : Lezzet Durakları



KAYSERİ



Elmacıoğlu İskender

Yağlama



Kayseri'nin şık ve tanınan restaurantlanndan Elmacıoğlu'nun Kayseri'de iki şubesi var Biri merkezde, kapısında güvenlik elemanlarının müşterileri yönlendirdiği, iki katlı, asansörlü modern bir mekan Burada iskender kebabı, ızgara ve pide çeşitleri mevcut Diğer restaurant Mustafa Kemal Paşa Bulvan'nda, antik Yunan mabedini andıran büyük bir binada hizmet veriyor Aynı anda 1300 kişiyi ağırlayacak kapasitedeki restaurant modern şekilde dekore edilmiş, aydınlık ve ferah Mönüsünde iskender kebabın yanı sıra, Çin mutfağından örnekler, ızgara çeşitleri, pizza çeşitleri ve Kayseri yöresel yemekleri bulunuyor
Salon ilk görüşte insanı etkiliyor Her katta ayrı bir mutfak var Her katın yemeği kendi mutfağında pişiyor Sahipleri Kemal Koçak ve Rıza Nuh El-macıoğlu Elmacıoğlu iskender'de insan ne yiyeceğini şaşırıyor Ama ben hazırlıklıyım Gelmeden önce yörenin en lezzetli yemeklerinden biri olan "Yağlama" yemeyi aklıma koymuştum

Ben yemeğimi beklerken Kemal Koçak yağlama hakkında şunları söylüyor: "Mayalı hamur lahmacun büyüklüğünde açılır, saçın üstünde yufka ekmeği pişirilir gibi pişirilir Sonra kıyma, kuru soğan, domates, biber, maydanoz, az salça bir tavada pişirilerek iç hazırlanır Daha sonra açılan yufkanın üstüne bu içten konur, onun üstüne tekrar yufka konur sonra tekrar iç dökülür Bu işlem 10-15 kat oluncaya kadar tekrarlanır Sonra dörde bölünür Her dilime sarımsaklı yoğurt konup, dürüm yapılarak yenir" Kayseri'de ne yenir diye sorarsanız benim aklıma hemen Yağlama gelir Elmacıoğlu iskender bu yemeği en lezzetli yapan mekanlardan biri ilk dürümle birlikte insanın damağında unutulmaz tatlar oluşuyor

Yağlamayı hatırlamak bile ağzımın sulanmasına yetiyor Yağlama dü-rümlerini ısırırken dikkatli olmanızı öneririm Siz lezzetle kendinizden geçerken dürümün altından damlayan yağlar gömleğinizi lekeleyebilir

Elmacıoğlu iskender, Kayseri'de gönül rahatlığı ile yemek yiyeceğiniz bir mekan Hem atmosfer, hem temizlik hem de lezzet dört dörtlük

Adres : MKP Bulvarı No:56 / Melikgazi / KAYSERİ


Kaşık-la Mantı Restoran

Mantı



Ankara - Adana yolu üstünde, Kayseri çıkışındaki ünlü mantı restaurantı bulmakta insan biraz zorlanıyor Çünkü verilen adreste karşınıza bir otomobil satış galerisi çıkıyor Ama çekinmeyin girin içeri Çünkü doğru adrestesiniz Restaurant bu galerinin üst katında Bin kişilik bir salon Masalar numaralı, iskemleler parlak kumaşlarla süslenmiş, ilk bakışta bir ziyafet (düğün) salonuna geldiğinizi sanıyorsunuz Her masanın ortasında avizeler lambalar yer alıyor Mütevazı bir Anadolu yemeği için bir şölen salonu hazırlanmış

Kaşık-La Mantı Restaurantda iki çeşit mantı yapılıyor: Yağ mantısı ve Kayseri Mantısı Onun dışında ki seçenekler zengin: Kayseri'den sac kavurma, su böreği, içli köfte, yağlama, yaprak sarma, kiremitte pastırmalı yumurta, sucuk içi, peynirli gözleme, çemen, balık ve ızgara çeşitleri Kaşık-la'nın tatlıları da çok baştan çıkartıcı: Ekmek kadayıfı, düğün baklavası, Nemciye Hanım tatlısı, Antep usulü kesme tel kadayıfı, Antep usulü fıstıklı baklava Kaşık-la'nın biri Kayseri, ikisi istanbul, ikisi izmir'de olmak üzere 5 şubesi var

Kayseri mantısını yapmak için önce yumurtalı sert bir hamur hazırlanıp, yufka açılıyor Sonra küçük parçalar halinde kesiliyor Kesilen bu parçaların içine bir parça et konup, köşeler çaprazlama kapatılarak minik minik mantılar haline getiriliyor Bu mantılar suda bir süre haşlanıyor Daha sonra süzülüp soğuk sudan geçiriliyor Salça, su, kırmızı toz biber, et suyu, yağ, tuz ve çeşniden oluşan sosla yeniden bir miktar haşlanıyor Tamamen pişince tabağa konup üstüne yoğurt dökülüp servis ediliyor

Adres : Anbar Mah Zafer Cad No:4 (Toyota plaza) / KAYSERİ


Kebapçı Şakir

Sac Kebabı




Ticaret Odası'nın bulunduğu trafiğe kapalı bir sokağın içindeki Haçı Sakir, Kayseri'nin en eski kebapçılarından biri 1926 yılından beri Kayserililere ve dışarıdan gelen misafirlerine hizmet veriyor Yani lezzetinin arkasında tam 71 yıl var

Burası Hacı Şakir'in buluşu olan sac kebabı ile meşhur Koyun etini işleyen ve sac kebabına son şeklini veren Hacı Sakir, bu kebabın ilk ustası olarak anılır Sac kebabı, sinirleri ve yağları ayıklanmış koyun etinden yapılıyor Et, tıpkı pastırma kıyılıyormuş gibi doğranıyor Daha sonra dilimler kızgın sacın üstünde çevrile çevrile pişiriliyor Pişmeye yakın üstüne tuz ve karabiber ekleniyor Sonra pideler etlerin üstüne konup yağı çektiriliyor Etler pişince alta yağlı pideler diziliyor tabağın kenarına ise soğan, domates ve yeşilbiber konarak servis yapılıyor

Kebabın porsiyonu 100 gram Hacı Şakir'in küçük tepsilerde yaptığı özel tel kadayıfı da çok lezzetli Bu kadayıf üstüne kaymak konarak, ya da tahin dökülerek servis ediliyor

Adres : Cumhuriyet Mah Tennuri Sok No:7/B / KAYSERİ

__________________
Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar
Girde bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar
NFK





GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla