06-28-2009
|
|
delishhhh
|
Asimetrik Uyanıklar!...
Asimetrik uyanıklar!  
Memleketin en ballı meslekleri arasına bu da iltihak etmiş durumdadır, yani yeni ballı meslek “asimetrik bir uyanık” olabilmektir!
Nedir bu durum? 
Çok kıyak bir vaziyettir ve bir kere asimetrik olabildin mi yırttın demektir! Mesela misal, maaş en azından birkaç kat milletvekili maaşına bedeldir  
Yani böylece, futbolcu gibi, şarkıcı gibi, mirasyedi gibi falan bir kategori yaşam biçimini yakalayabilirsin 
Ve bu asimetrik çıkıntı haline gelebilmek için matbuat içerisinde ayar tutturman yeterlidir  Bir de akıllı olacaksın, rüzgara karşı çişini etmeye falan kalkışmayacaksın! 
Asimetrikler nasıl temayüz ederler, neden önemlidirler?!
Önemleri şundandır  
Mesela misal, Türkiye’miz malumunuz ihanet şebekelerinin sarmalı halindedir Memleketi ele geçirmenin tarihsel dayanılmaz ağırlığı mevcuttur  Vatanın bağrı bu nedenle Truva atları ile dayalı döşelidir  Eh çevrede de Barzanivari yamyamlar aporttadır İşte bu hazirun, bu ülkenin ekserinden feci şekilde tırsarlar, öyle delikanlı gibi karşısına çıkamazlar  Ne yaparlar? Arkadan dolanıp puan almaya çalışırlar! Her daim bir “Brütüsler, bıçaklarıyla” mevcuttur Zamanımızda bu maşalara “asimetrik çakallar” da denilir! 
Bol maaşlı! 
Mesela misal, durum şudur  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni değiştirip dönüştürme projesini yürüten global çeteler ne yapıyor? Örneğin Irak’ın kuzeyindeki enerji sahaları ile Türkiye üzerinde oyun kuruyor, ahaliye dönüştürüp kimlik satın alıyor Bu konuda Barzani adı telaffuz edilebilir mi, evet  İşte bu Barzani’nin (ve petrol kuyularının) necip Türk basını üzerinde hakimiyet tesisi söz konusudur Daha açık olarak Barzani dolarları matbuata maaş olarak sarkmaktadır İşte bu duruma kısaca “asimetrik” deniyor Bu durumu Barzani üzerinden yayabildiğin kadar yay !
Şimdi Genelkurmay Başkanı Başbuğ ne diyor, hatırlayalım; “TSK’ya karşı medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yürütmeye son veriniz  ”
Kime diyor bunu? 
İşte o globallerin beslemeleri kendileri açıktan askere dalış yapamadıkları için, bol maaşlı maşaları kullanıyorlar  Sırf bu iş için gazeteler çıkarılıyor, TV’ler devreye sokuluyor, para oluk gibi akıyor, muazzam bir asimetrik kadro yaratılıyor  
Askerle direkt muhatap olamayanlar, parayı bastırıp askerin önüne asimetrik memurlarını sürüyorlar! 
İşte gerçek gündem Sinan abide! 
Genelkurmay Başkanımız bile Türkiye’nin nasıl meşgul edildiğinden şikayetçi Gerçekten öyle, vatandaş ayakta durabilmenin derdinde
Gazeteci Sinan Yurtkulu da (Sinan abi) vatandaşın içinde İşte geçen hafta bir İETT otobüsünde şahit oldukları
“Daimi ulaşım aracım İETT otobüsünde ’akbile’ gelen zamları konuşuyorduk Topluca ’kuruşları hesap eder hale düşürüldüğümüze isyan ediyorduk’ Şoför mahalli karıştı  Sürücü ’vereceksin’diye bağırıyor Yolcu ise ’zırnık koklatmam’şeklinde diretiyordu Mevzuya kulak kabarttığımda şoförün 150 kuruş olan akbil ücretine 20 kuruş fark istediğini öğrendim Hiddetle ’Kardeşim vatandaşa amir gibi davranma, sen bu milletin hizmetkârısın, unutma Kadir Başkan İETT şoförlerine fark verilmeyeceğini söyledi duymadın mı’dedim  Bildiğini okudu Her Metrobüste ve her otobüste aynı tartışmalara şahit oldum Sebebini araştırdım Yeni icat edilen İstanbulkart sisteminin yaygınlaşması için vatandaşlara akbil verilmiyormuş Bu sebepten dolayı millet ihtiyacını şoförlerden karşılıyormuş  Kadir Topbaş’ın seçim öncesi ’toplu taşıma ücretlerini ben de indireceğim’ sözlerine ne oldu??
Kapıkule’de gördüklerim 
Kapıkule Gümrük Kapısı açılış törenlerindeydim
137 Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsaları destek vermiş Yap-işlet-devret modeliyle 333 bin m2 alana oturtulan kapıya, 130 milyon lira harcanmış Odalar ve Borsalar arasında sağlanan güç birliği, devletimizin cebinden bir lira çıkmamasına neden olmuş
Kurdele kesiminden önce kızgın yağda kavrulan ciğer, yanında servis edilen acı saksı biberi ile, Kırcasalihli İsmail Ustanın köfteleri ve peynir tatlısı; töreni şölene dönüştürdü Cavit Alamut; töreni yiyecek ve hizmetleriyle ziyafete dönüştüren ekibin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Alamut’un yemek şirketi Also tarafından oluşturulduğunu söyledi  
Başbakan çok sayıda parfüm ve oyuncak aldı  Fiyatları yüksek bularak, firmanın takip altına alınmasını istedi
BEHİÇ KILIÇ
|
|
|