06-25-2009
|
|
1907merve
|
Cevap : Dinimize Göre Kızlar Okumaz!
"Karşındakine anlatabildiğin kadar biliyorsun" derler
İnsanların anlamayacağını iddia etmek bayağı yanlış bir tutum olarak görüyorum İnsanın bedensel sorunu vardır o zaman anlamayabilir bunda birşey yok Ama herkes için bu tutumu sergilemek doğru olamaz
Ama anlatmak istersen seni dinlemeye hazırım  
Ayrıca sırf o dini ilimlerin öğretilmemesi konusunda "o veliye katılıyorum" cümlesini sarfetmişsin O veliye katılabilirsin Bu onuda özgürsün
Yalnız anlatacağım birkaç şey var ondan sonra umarım fikrin değişir
Biraz kendini o kızların yerine koy
Okuma yazma bilmiyorsun Ama öğrenmek istiyorsun Önünde engeller var O engelleri aşamıyorsun Aşmayı bile düşünemiyorsun Çünkü zayıfsın, bağlısın iyi veya kötü Gelecek yaşamın neredeyse belli Çocuk doğurma kabiliyetin bitene kadar çocuk doğuracaksın Erkeğinin bir nevi kölesi olacaksın Sosyal yaşantın diye birşey olmayacak Yaşamın kısıtlı, düşüncelerin bile  
Ben hakikatı! öğrenmek isterim Tabi anlatan olursa  
Tabiki anlatırız ama anlattıklarım karşıdakinin bildiği kadardır arkadaşım Ben anlatsam da anlamazsınız derken herhangi bi bedensel özürlülüğün var da ondan anlamazsın demek istemedim Yani hakikatın içinde olmadığınız için anlayamazsınız demek istedim
Ben hiçbir kızımızın kör cahil yetişmesinden ve sizin de anlattığınız gibi yetişmesinden yanayım demiyorum Ama bildiğiniz gibi bu ülkede BAŞÖRTÜSÜ sorunu var Evet malesef ki var ve bu yüzden Rabbimiz bize okumayı,başımızı açmayı yasaklıyor
Ben lise 3 e kadar okudum,şimdi bıraktım Çünkü hakikatı öğrendim,hakikatın içine girdim,ondan önce ben de siz gibi anlamıyodum ama şimdi herşeyin farkındayım ha ama ben şimdi okulu bırakıp eve mi kapandım hayır,o da çok yanlış şu anda kursuma gidiyorum,Allahım nasip ederse ilerde hoca olcam,çocuklara dini sevdircem,öğretecem,kuranı sevdirecem,her türlü dini ilimlerini verecem inşallah Tek gayem budur
başörtü dinin bütünü değildir ama bir bayanın dinini yaşaması için gerekli bi unsurdur başörtü takan takva sahibidir diyemeyiz ancak başörtüyü çıkaran takva unsurundan uzaklaşır herşey bi bütündür din de öyle
bence meslek uğruna baş örtüsünden vazgeçilmemeli Çünkü Allah insanları kendisine ibadet etsinler diye yaratmış Yani yaratılış gayemiz ibadettir Ama ahir zaman olması ve hayat şartlarının çok zor olması,kültürümüze ve dinimize yapılan darbeler,dünya hayatının cazibesi vb bizi yaratılış gayemizden uzaklaştırmıştır Bir evi geçindirme sorumluluğu erkeğe verilmiştir Bu arada kadınlar çalışamaz diye bişey demiyorum Tesettürlü bir şekilde eğer gerekiyorsa çalışır Şimdi makam sevgisi, gösteriş, ve bana şöyle desinler (öğretmen,doktor,kültürkü vb ) diye dinimizden taviz veriyor ne yazıkki insanlarımız Hem kabre girince Allah sana neden benim emrimi yapmadın,tesettürüne dikkat etmedin diye soracak Allah zaten dünyaya fazla önem vermiyo Hadisi şerife göre dünya hayatı yolcunun yolculuk esnasında yorulup bir ağacın gölgesinde dinlenmesi gibidir Yani o kadar kısa Ama malesef biz dünya hayatını ebedi görüp sanki hiç ölmücekmişiz gibi dört elle sarılıyoruz Bazıları diyor yaa işte insanlara faydalı olmak için saçımı açıyorum öğretmenlik, doktorluk vb yapıyorum,fedakarlık ediyorum diye Bence sadece kendi vicdanını rahatlatmak için söylenen bir laftır İnsan diğer insanlara kuran öğretip yada dini konuda bişeyler öğreterek faydalı olabilir Bir insanın ömrü ortalama 65 tir Hadi biz 75 kabül edelim Bir insan tesettüründen vazgeçip sırf insanlara faydalı oluyum diye çalışırsa diğer insanların 75 senelik hayatında faydalı olur Ama tesettüründen taviz vermeyip sırf Allah rızası için dini konularda faydalı olursa o insanlara ebedi yardımı olur
|
|
|