Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Çocuk Hikayeleri

Eski 06-25-2009   #9
TiFus

Cevap : Çocuk Hikayeleri

Kurtla Kuzu

Kim daha güçlüyse hep odur haklı; İnanmayan dinlesin bu masalı Kuzunun biri su içiyormuş Pırıl pırıl bir dereden Aç bir kurt çıkagelmiş yukardan, Av peşinde besbelli — Vay, demiş öfkeyle; Sen kim oluyorsun da, Suyumu bulandırıyorsun benim? Şimdi anlatırım ben sana — Aman efendim, demiş kuzu; Kızmayın da bir bakın nerdeyim Ben nasıl bulandırırım suyunuzu, Akıntı benden yana Siz yukardasınız Ben yirmi adım aşağıda — Onu bunu bilmem, demiş canavar; Bulandırıyorsun işte, o kadar Hem dahası var, hımbıl: Sen bana küfretmişsin geçen yıl — Nasıl olur Devletlim, demiş kuzu; Geçen yıl dünyada yoktum Süt kuzusuyum, baksanıza 43 — Sen değilsen kardeşindir, ukala — Kardeşim yok ki küfretsin size — Seninkilerden biridir öyleyse; İşiniz gücünüz beni çekiştirmek, Çobanlarınız, köpeklerinizle birleşerek Hepsini anlattılar bana Size artık haddinizi bildirmeli, Deyip kesmiş devletli; Kaptığı gibi kuzuyu doğru ormana Ve orada Görmüş hesabını güzelce; Danıştayı, yargıtayı, hepsi içinde Lafonten Hikayeleri La Fonten Hikayeleri Fabl Hikayeleri Jean de La Fontaine

Alıntı Yaparak Cevapla