06-25-2009
|
|
TiFus
|
Cevap : Toplumsal Hikayeler
içimizdeki Biz
küçükken damlarken buluttan damlalar,birisi yine ağlıyor derdim birisi gerçekten üzülmüş ve ağlıyor nasıl ağlanırdı bilmiyordum bana gülmeyi öğretmişlerdi sadece o da galiba yalandan,galiba öylesine,galiba keşkelere…gün gelirde gerçekten güleceğimi hiç düşünmemiştim yedimde neysem on yedimde de,yetmişimde de o olurum zannediyordum kalbimin bu kadar ağrıyacağını,hatta ağırlaşıp yük olacağını hiç ama iç düşünmemiştim bazen akşamları balkona çıkıp yıldızlara bakınca aklıma değişik hayaller geliyor Önceden böyle değildi Önceden yıldızlar benim oyuncağımdı onları teker teker yakalar sonra bırakırdım onlar ufak birer suçlu ben ise kocaman bir polistim yıldızlar benim gecelerimin tek oyuncağıydı büyüdükçe ne oldu da bana yıldızlar sırdaşım oldu?nerde şimdi o suçlular?nerde o kocaman,acımasız polis?Şimdi hepsi birer küçük hatıra beklide belki gelip geçmişlik,belki de gülümseten yaşanmışlık İnsanlar büyüdükçe ciddileşmek zorunda mı?sorumluluk alıp kendini yok eden bu dünyadan silinmek zorunda mı?belki evet,keşke hayır…onca insanla karşılaşıp hepsine sadece bir merhaba demek,sonrada sıpıtıp atmak karanlık,unutulmaya bırakılmış hatıralara acımasızlık beklide bu belki en acımasız biziz en kötü rolü biz üstleniyoruz günler ilerledikçe,yaşımız geçtikçe,zaman bize tur bindirdikçe,isyan ediyoruz bu göreve Çocukken hepimiz masallarla büyürken şimdi hepsi gülünç geliyor bize?hepsi birer kandırmaca da ondan galiba biz gerçekleri büyüdükçe anlıyoruz peki neden ufaklıktan gerçeklere göğüs geremiyoruz?neden bu kandırmacalar ile büyüyor,hatta bazen o kandırmacanın bir parça olmak istiyoruz?neden? aslında biz büyüdükçe kendimizi yalanlıyoruz eskimizi unutup bir kenara atıyoruz büyümekte ne varsa hep onu arzuluyoruz belki daha özgür olmak için,belki büyüklerin elinde oyuncak olmamak için bilmiyorum gerçekten artık bilemiyorum Çünkü büyüdükçe bildiklerimin yalan olduğunu fark ediyorum eskiden o masallardaki prensi şimdi bulamıyorum çevremde onun gibi olamıyorum,olmak istiyorum ama zaman o kadar oyun oynuyor ki bana çocukluk kahramanım prensin bile yalan olduğunu anlıyorum masal kitaplarına kapandıktan sonra rüyalarıma giren prensesi unutuyorum yavaş yavaş artık masal dinlemiyorum artık bana masal anlatılmıyor neden?Çünkü ben koca adam oldum Çünkü benim sorumluluklarımı bilmem gerek,masallardaki o güzel,narin,alımlı prensesi değil!belki ben onu düşlemek istiyorum belki ben sararmış masal yapraklarında kalmak istiyorum olamıyorum İzin alamıyorum hani ben kocaman adamdım hani sorumluluklarımı kendim almalıydım kendim bir şeyler katmalıydım hayata o zaman niye böyle bir şeye kalkıştığımda gülünüyorum? İçimizde bir yerlerde biz var o biz gerçek biz karalanmamış,üzerine bir yalan bile damlamamış biz İşte o biz aslında şuan üzerimizde olan sahtekar bizin dalga geçtiği çocukluğumuz biz gerçek bizi yalanladıktan sonra kendimiz olmayı nasıl bekleriz?aslımızı unutup yeşil kağıtların kölesi nasıl oluruz?biz gerçekten bu değiliz biz kocaman birer polisiz yıldızları yakalayan,en iyi şoförüz maket arabalara sahip,en yakışıklı prensiz,en güzel prensesiz o eski masallardaki biz gerçekten içimizdeki biziz o unutulmak istenen hatıralardaki biz ona sahip çıkmadıktan sonra bu yalan bizle daha ne kadar gidebiliriz hayat denen patikada
|
|
|