Konu
:
Tarihi Hikayeler
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Tarihi Hikayeler
06-25-2009
#
3
TiFus
Cevap : Tarihi Hikayeler
Attila ve Avrupalılar
avrupa\ya giden hun türkleri\ in lideri olan attila batı roma İmparatorluğu\ un başkenti olan roma\ya doğru yürüyordu
yol üzerinde bulunan troyes şehrine geldiği zaman; şehrin muhafız komutanı olan piskopos lüpus,kalenin üzerinden attila\ya seslendi: \"- sen kimsin ki tac ve tahtları atının nalları altında ezip yürüyorsun?\" attila bu sesin geldiği tarafa döndü ve cevabını verdi: \"- ben tanrı\ ın kırbacı ve kainatın tokmağıyım!
\" *** attila, avrupa\da aldığı şehirlerden birini gezerken; orada bulanan kiliseyi inceledi
salonda büyükçe bir tablo bulunuyordu
tabloda attila, taht üzerinde oturan roma İmparatoru\ a altın bir tepsi içinde hediyeler verirken tasvir ediliyordu
attila, kilisenin rahibi yanına çağırdı ve tabloyu yapan ressamı derhal oraya çağırmasını söyledi
ressam geldiği zaman attila ona şöyle gürledi: \"- attila hiçbir imparatora vergi vermekte midir?\" \"- hayır!
\" \"- o halde İmparatorun tahtına beni oturt; imparatorunu da önümde diz çökerek bana hediye verir şekilde düzelt ve huzuruma getir!\" tablo derhal yerinden indirildi ve ressama verildi
ressam kısa zamanda attila\ ın isteğini yerine getirdi
TiFus