Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Gezi Hikayeleri

Eski 06-25-2009   #8
TiFus

Cevap : Gezi Hikayeleri

Ahh Rizem Ahh

Ben de Lütfi Hocamın yazdığı gibi bir gezi yazısı yazmayı düşündümRizeye gidiş yolu: Ben ve kardeşim çok heyecanlıydıkÇünkü ilk defa kendi arabamızla gidiyor idikBizim heyecanlı olduğumuz kadar annem ve babam da heyecanlıydıBilirsiniz anneler hep bi yere gidecekleri zaman onları bir heyecan sararİşte annemi de böyle bir heyecan sarmıştıSonun da yola çıkmıştıkBabam iki şöför olsun diye yanına tanıdığımız fırıncı Ali Abi yi almıştıFakat o bizimle Ank araya kadar gelecektiYola çıkmıştıkBabam bize sık sık nasihatlerde bulunuyorduAma biz babamı dinlemiyodukÇünkü bizim aklımız o muhteşem güzelliği ile insanı kendine hasret bırakan RizedeydiAfyon da idikBen kendi aklım da Ege ile Karadenizi karşılaştırıyodumVe tabi ki de Karadeniz diyordumAfyon da bir mola verdikSonra tekrar yola çıktıkAfyon da mola verdikten sonra tekrar yola çıkmıştıkBen bir yandan Rize min o yemyeşil yaylarını hayal ediyor bir yandan da bu yol nasıl bitecek babaya diyordumÇünkü bizim aile de Rize özlemi herşeyden daha bambaşka olurAnnem Muğla/MilaslıdırBabam ise RizeliBazı kişiler siz nerelisiniz oğlum dediklerinde ben ve kardeşim Doğukan,nerden olucaz amca Türkiyenin en güzel yeri olan Rizeliyiz tabiki diyoruzBizim ailede ben ve kardeşime asla Milaslıyız dedittireme zsinizÇünkü biz has ve has RizeliyizArabada da işte hep Rize yi düşüne düşüne yol almaya başladıkBana göre yol hiç bitmiyecekmiş gibi geliyoduAnkaradaydıkSaat gecenin yarısıydıAnnem ve kardeşim uyumuşlardıBirtek babamla ben kalmıştıkBi ara babama şöyle dedim:Yahu baba bu Ankara halkı nasıl yaşıyoya burdaBabam da bana şöle dedi:oğlum insanlar buraya artık alışmışlar,ama bi kerre Rize ye gitsinler bak bir daha Ankaraya gelmek isteyecekler mi?Ben de babamın dediklerini onaylamıştımSonra yattım,uyandığımda saat sabah vakitleri idiKırıkkale^de idikOrda babamın birlikte görev yapmış olduğu ve bir sene önce ölmüş can dostunun ailesi ve mezarı vardıBabam için oraya uğramadan geçmek olmazdı

Alıntı Yaparak Cevapla