Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Gezi Hikayeleri

Eski 06-25-2009   #2
TiFus

Cevap : Gezi Hikayeleri

Müzeye Giderken

Hayatınızdaki en güzel gün hangisi?Benim en güzel günüm arkadaşlarımla bir müze gezisiydiŞimdi size hayatımın en güzel gününü anlatacağım Eskiden yani 4sınıftayken öğtetmenimiz ertesi gün gezi düzenleneceğini söylemiştiÇok sevinmiştikBize izin kâğıtları dağıttılar imzalatmamız için Ertesi gün, ellerimizde izin kâğıtlarıyla sıra olmuştukÇok sevinçliydimBir an önce otobüse binip,o müzeyi arkadaşlarımla gezmek istiyordum İzin kağıtları toplandıktan sonra otobüse yerleştikEn sevdiğim 3 arkadaşımla ben,otobüsün bir köşesine oturmuştukKonuşuyordukArkadaşlarımın hepsi erekktiNedense erkeklerle ha iyi anlaşırdım okuldaAramızdan en komiği Cihad,esprileriyle bizi güldürdüğünden zamanın nasıl geçtiğini anlamadık Geldiğimizde hepimizi bir heyecan sarmıştıÇünkü ilk defa 5/A sınıfı olarak gidiyorduk bir müzeyeArkadaşlarım ve ben müzeye geldiğimiz zaman öğretmenimiz uymamız gereken kuralları anlattıOndan sonra da içeriye girdikOrada ismini şu an hatırlayamadığım bir makina gördükGörevli kişi"Aranızdan saçı en uzun olan arkadaşınız hangisi?"Herkes arkadaşıma bakıyorduO da tokalarını saçından çıkardı ve görevlilerin yanına gittiDaha sonra görevliler"Şimdi gördüğünüz bu alet,eğer arkdaşlarınız 3 dediğim zaman eğilmezse onları öldürebilir" dediHerkes çok korkmuştuAma arkadaşım daha da bir korkmuştuGörevli"1-2-3" dediArkadaşım 3ü beklemeden korku içinde yere çömeldiEli de makinedeydiGöevli şaka yaptığını söylediBizler için en korkutucu şakaydıOndan sonra bizler yani 5 ve 4 sınıflar gruplara ayrıldıkHatırladığım kadarıyla gruplar 20şer kişiden oluşuyorduBizim grubumuz,ilk önce bir odanın içine girdikO odanın içinde görevli"Arkadaşlar,buraya elinizi,ya da konulunzu koyunBu düğmeye bastığınız zaman Elinizin izi çıkar"Birkaç kere denedikÇok şaşırdıkAma daha göreceğimiz çok şey vardıO odadan çıktıktan sonra bir balonun önüne geldikBu balona ısı verince yükseliyor,ısısını azaltınca da aşağıya iniyormuşÇok şaşırdıkGörevli"Arkadaşlar,içine binilebilen balonlarda da bu yöntem uygulanır"Oradan çıkınca bir kürenin önüne geldikKüreye elimizi değdirdiğimiz zaman,kürenin oratasından çıkan ışınlari elimizin olduğu yere geliyorİki elimizi koyduğumuz zaman ise ortasından biraz daha ışın çıkıyor Görevli bizi oradan çıkınca başka bir yere götürdüBurada bir bisiklt vardıPedalını ne kadar hızlı çevirirsen,bisikletin önünde bulunan topo kadar yükseğe çıkarmışBunu nasıl yaptıklarını anlamadık açıkçası Oradan da çıktıktan sonra görevli"Arkadaşlar,şimdi de araçları nasıl kullanacağınızı öğrendiğini için sizi serbest bırakıyorumİstediğiniz araca bakabilirsiniz"Ben oradan sonra başka bir yere gittimBir çember vardıÜstüne çıktığında kollarını iki yana açtığın zaman daha yavaş,kollarını kapattığın zaman ise daha hızlıdönüyordu bu çember Daha sonra arkadaşlarımı bulmaya gittimİçeride yoktularDışarıda bir kantinde takılıyorlarmışBen de yanlarına gittimBirbirimize gördüklerimizi anlattıkBirer dondurma aldıkHerkes içerideydiYalnıca biz ve birkaç kişi vardı kantindeSonra bizi çağırdıklarİçeriye girdikÖğretmenimiz dışarıya çıkacağımızı söyledi Müzeden sonra başka bir yere geldik yürüyerekBiz arkadaşlarımla yürürken hep gülüyordukNedenini bilmediğimiz için gülüyorduk zaten: Öğretmenimiz geldiğimizi söylediBirkaç çocuk gitar,piyano ve keman çalıyorlardıYaşları da bizden bir hayli küçüktüTebrik ettik onlarıBirkaç kitap baktıkBen gözlem kitabını aldım çevreyi gözlemlemek içinBir saat kadar orada kaldıktan sonra otobüslere bindik Okula geri geldikÇok üzülmüştümÇünkü bu gün hiç bitesin istiyorum O gece yatağıma yatmadan önce tüm olanları günlüğüme yazdımYatarken içimden"Ne gündü ama!"demekten kendimi alamadım

Alıntı Yaparak Cevapla