06-24-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kalacuş
Kalacuş
Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konulur
Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur
Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir
Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür
Kabın kapağı kapatılır Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|