Konu: Kalacuş
Yalnız Mesajı Göster

Kalacuş

Eski 06-24-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kalacuş



Kalacuş

Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konulur
Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur
Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir



Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür
Kabın kapağı kapatılır Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla