Konu
:
Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav
06-24-2009
#
1
Şengül Şirin
Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav
Fıstıklı ve Üzümlü Pilav
Malzemeler
• 1 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı kuşüzümü
• 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• Tuz
PİRİNCİ ayıklayıp tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin
Suyunu süzüp beyaz suyu gidene kadar yıkayın
Pilav tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağını alın
Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
Üzerine kuşüzümü ve süzülmüş pirinci ekleyin
1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı su gezdirin
Kalan tereyağı, tuz ve yenibaharı ekleyin
Pilavın suyu kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın
10 dakika demlendirerek suyunu çekmesini bekleyin
Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin
İyice karıştırıp servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul