Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav

Eski 06-24-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav



Fıstıklı ve Üzümlü Pilav



Malzemeler


• 1 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı kuşüzümü
• 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• Tuz


PİRİNCİ ayıklayıp tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin Suyunu süzüp beyaz suyu gidene kadar yıkayın Pilav tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağını alın Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun Üzerine kuşüzümü ve süzülmüş pirinci ekleyin 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı su gezdirin Kalan tereyağı, tuz ve yenibaharı ekleyin Pilavın suyu kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın 10 dakika demlendirerek suyunu çekmesini bekleyin Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin İyice karıştırıp servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla