06-24-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fıstıklı Muhallebi
Fıstıklı Muhallebi
Malzeme:
7 su bardağı süt
200gr antep fıstığı içi
1 1/4 kahve fincanı pirinç unu
1 1/2 su bardağı toz şeker
1 1/4 su bardağı su
yarım kahve fincanı nişasta
yarım çay kaşığı tuz
Bir kaba 200 gram tuzsuz antepfıstığı ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra fıstıkları beş dakika kadar kaynatmalı sonra kabı ateşten alarak üstlerine bir miktar soğuk su katmalı, hafifçe ılıtmalı sonra da su içindeki bu fıstıkları teker teker alarak iç kabuklarını çıkarmalı, bütün fıstıkları ayıklamalı ve bu fıstıkları fazla ezmemek üzere havanda döverek iyice ufalanmalarını sağlamalı ve bir tarafa bırakmalıdır
Sonra bir tencereye 7 bardak sütü, bir, bir çeyrek bardak tozşeker ile yarım çay kaşığı da tuz koyarak arada bir karıştırmalı, sütü kaynamaya bırakmalıdır
Diğer yandan bir kaba yarım kahve fincanı nişasta iîe bir, bir çeyrek kahve fincanı pirinç unu koyarak, üstlerine bir, bir çeyrek bardak suyu sicim gibi akıtarak ve bir taraftan da karıştırarak un ve nişastayı su içinde eritmeli sonra da bu karışıma, kaynamakta olan şekerli sütü yine sicim gibi akıtarak ve karıştırarak ilâve etmelidir
Sonra içine nişasta ve pirinç unu katılmış süt, boza kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar, durmadan karıştırarak pişirmeli, sonra da koyulaşmıs, bu mahallebiye dövmüş olduğunuz fistıklan ilâve ederek iyice bir karıştırmalı, sonra da tencereyi ateşten alarak hemen kâse ya da tabaklara bölmeli ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|