06-23-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Balık Bohçası
Balık Bohçası
Malzemesi:
1 adet levrek balığı
3 adet yufka
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 demet dereotu
4 adet kuru soğan
2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için:
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Tarifi:
• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin
• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın
• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin
• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin
• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin
• Balığı yıkayıp, tencereye koyun
• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın
• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın
• Küçük küçük doğrayıp, bekletin
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin
• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın
• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun
• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin
• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin
• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün
• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin
Not: 6 Kişiliktir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|