06-22-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Böğürtlenli Tiramisu
Malzemeler
250 Gram Bitter Çikolata % 70 Kakao İçeren (Rendelenmiş)
400 Gram Mascarpone veya Labne,
8 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri,
4-6 Çorba Kaşığı Amaretto, Kahve Likörü veya Konyak,
2-3 Çorba Kaşığı Baileys veya başka bir krem likör,
4 Yumurta Sarısı,
500 Ml Krema (Çırpılmış)
200 Ml Koyu Hazırlanmış Espresso,
400 Gram Kedi Dili Bisküvi (40 Adet Bisküvi),
400 Gr Böğürtlen,
25 x 25 cm kare bir kek kalıbı
Yapılışı
Peynir ile 5 çorba kaşığı pudra şekerini çırpın, amarettoyu ekleyip karıştırın
Yumurta sarılarını ısıya dayanıklı bir kapta benmari usulü pişirerek tiramisu kremasını hazırlayacaksınız Ben bunun için bir borcam tepsisinin cam kapağını ve ona uygun bir tencere kullandım Tencereyi yarıdan az -cam kapak ile temas etmeyecek şekilde- su ile doldurup kaynayana kadar ısıtın Su kaynadıktan sonra altını en kısık ayara getirip suyun kaynamasını minimuma indirin Yumurta sarılarını kalan pudra şekerini ve baileys'i borcam kapağına koyarak tencerenin üstüne oturtun 5-6 dakika kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin Karışım krema kıvamına gelip beyazlaşıp köpürecek Bu aşamada kabı su dolu tencerenin üzerinden alıp krema soğuyana kadar çırpmaya devam edin Krema soğuyunca önce çırpılmış krema sonra da peynir ile karıştırın
Bisküvilerin yarısını kahve ile ıslatarak kalıbın dibine dizin Üzerine böğürtlenlerin yarısını yayıp rendelenmiş çikolatanın üçte birini serpin Üzerine kremanın yarısını döküp yayın Kalan bisküvileri de kahve ile ıslatarak kremanın üzerine dizin Üzerine; kalan böğürtleni, çikolatanın üçte birini, kalan kremayı ve en üste tekrar çikolatayı serperek tiramisuyu tamamlayın
Tiramisuyu bir gece dolapta bekletmenizi tavsiye ederim Bu şekilde çok daha lezzetli oluyor ama aceleniz varsa 4 saat bekletmeniz de yeterli olacaktır
afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|