Cevap : 'Allah' Ve 'Tanrı' Kelimeleri Arasındaki Fark..
PEygamber Efendimiz zamanında namaz vakitlerini bildirmek için, nasara gibi, nakus yani çan çalalım; kimisi, Yahudiler gibi boru çalınsın dediler Kimisi de; "Namaz vakti ateş yakıp yukarı kaldıralım" diye fikirlerini söylediler Fakat peygamber efendimiz hiç birini kabul etmedi Çünkü islam dini bütün dinlerden farklıdır Diğer dinlere hiçbir şekilde benzememelidir Altı üstü namaza çağrı ne olacak ki Namaza çağrıyı çanla da duyabilir insanlar gibi bir mantıkla hareket etmemiş Biz de peygamber efendimizi örnek aldığımız için altı üstü bir isim ne olacak ki şeklinde düşünmek yerine bizim inandığımız Allah teala diğer dinlerin tanrılarına benzemez diye düşünmeliyiz Ayrıca Allah'ın 99 ismi var ve bunların içinde tanrı diye bir kelime yok Bkz http://www forumsinsi com/forum/islami-yazilar-hikayeler/28651-99-esma-ul-husna-99-dua/