Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Balık

Eski 06-19-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Güveçte Balık



Güveçte Balık






Malzemeler,


1 kilo balık (istediğiniz türde olabilir)
1 adet soğan
3 adet orta boy patates
2 adet iri domates
1-2 sivri yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Kibrit kutusu büyüklüğünde tere yağı
Karabiber, pul biber, kekik, tuz

Hazırlanışı,


Balığı iyice yıkayıp, temizleyin
Büyüklüğüne göre balığı iki ya da üç parçaya bölün
İçini ve dışını tuzlayıp, kenarda bekletin
Soğanı ince ince doğrayın
Güveci ocağın üzerine alıp, içine tereyağ ekleyin
Yağ kızdıktan sonra soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurun
Patates ve biberi küçük küçük doğrayın
Baharat, tuz, patates ve biberi güvece ekleyin
Güvecin kapağını kapatıp sebzelerin rengi solana dek pişirin
Domateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın
Pişen sebzelerin üzerine domatesleri ilave edin
Güvecin kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin
Sürenin sonunda balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin
1 çay bardağı su ekleyip güvecin kapağını kapatın
Kısık ateşte balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin
Yanında limon ve dereotuyla servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla