06-18-2009
|
|
|
[KAPLAN]
|
Suzuki eğitim kurumları
Suzuki’nin Japonya’da kurmuş olduğu Yetenek Eğitimi Araştırma Enstitüsü ve Yetenek Eğitimi Müzik Okulu nun yanı sıra bugün dünyanın pek çok yerinde Suzuki eğitim kurumları vardır Uluslararası Suzuki Derneği, Uluslararası Suzuki Metodu Akademisi ve Avrupa, Asya, Avustralya ve A B D de kurulan Suzuki Dernekleri ve bu derneklere bağlı alt kuruluşlar mevcuttur Bu kurumlar Suzuki metodunu öğretmek, yaymak, koordine ve teşvik etmek amaçlarının yanı sıra Suzuki öğretmenliği ve Suzuki öğretmen yetiştirme programları standartlarını da oluşturmuşlardır
Pek çok ülkede derneklere bağlı olarak kurulan yerel Suzuki dernekleri, özel okullar, Suzuki öğretmenlerinin bireysel olarak eğitim verdiği özel stüdyolar, enstitüler ve üniversitelerin bünyelerinde kurulan Suzuki programları çocuklara ve gençlere çalgı eğitimi sunmaktadır Bu dernekler ve okullar yarı zamanlı veya tam zamanlı kurslar, workshoplar, yaz okulları, konferanslar, kongreler, festivaller ve konserler düzenleyerek Suzuki öğrencilerini yetiştirdiği gibi Suzuki öğretmenlerinin yetiştirilmesini de hedeflemektedir Suzuki derneklerinin öğretmen yetiştirme programları ya kısa süreli, ya da uzun süreli olmaktadır Kısa süreli programlar genellikle yaz dönemlerinde veya normal okul dönemlerinde workshoplarla ve kurslarla gerçekleşmektedir Uzun süreli programlar ise üniversitelerin sunduğu lisans ve lisans üstü programlar ile yürütülmektedir
Günümüzde Suzuki dernekleri ve okulları hakkında internette oldukça çok bilgi mevcuttur Bu web sayfaları Suzuki metodu ve aktiviteleri hakkında bilgi vermek yanında, öğrencilerin kolayca ulaşabileceği Suzuki öğretmen listelerini de vermektedir Ayrıca, öğretmenlerin online soru ve cevapları için oluşturulan forumlar da internette mevcuttur
|
|
|
|